Controale ale ANSVSA în industria agroalimentară. Amenzi pentru igiena necorespunzătoare, la Brașov

Controale ale ANSVSA în industria agroalimentară. Amenzi pentru igiena necorespunzătoare, la Brașov

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat, în decursul lunii februarie, 120 de amenzi în valoare de 563.400 de lei în urma celor 9.366 de controale efectuate la nivel naţional în unitățile din industria agroalimentară, care desfășoară activități în domenii precum fabricarea produselor de panificaţie şi de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi în unităţi de depozitare.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate și prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit sursei citate, la Braşov au fost aplicate sancţiuni însumând 2.600 de lei, pentru igienă necorespunzătoare.

Cele mai mari amenzi au fost consemnate în judeţele Sibiu, de 101.200 de lei, Gorj – 70.000 de lei și Bistriţa-Năsăud – 67.000 de lei.

Cele mai mici amenzi au fost consemnate în judeţele Satu-Mare, de 600 de lei, Arad – 2.000 de lei și Covasna – 2.000 de lei.

În cadrul controalelor s-au prelevat şi probe, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise.

Alte articole:   Depozitul Ecologic de Deşeuri Braşov, centru de bune practici în depozitarea finală a deşeurilor municipale la nivelul României şi al Europei Centrale şi de Sud-Est

De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Foto: arhiva/ observatorulprahovean.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.