blog-logo

Brașovul, locul 7 în topul numărului de mașini la nivel național

Brașovul, locul 7 în topul numărului de mașini la nivel național

Autoritățile locale dau, deseori, vina pe creșterea numărului de mașini în ceea ce privește problemele de trafic din oraș. Apix.ro a analizat cifrele pe anul 2018 cu referire la parcul auto național.

În județul Brașov sunt înmatriculate mai puține autovehicule înmatriculate față de BucureștiTimișClujConstanțaPrahova și Argeș. După Brașov urmează Bihor, Dolj și Suceava.

În total, în România sunt circa 8,2 milioane de autovehicule înmatriculate. Dintre acestea, 3,07% sunt din județul Brașov: 252.111 autovehicule la un număr total de aproape 634.236 de locuitori (conform ultimelor date Direcția Județeană de Statistică Brașov, la 1 iulie 2018).

Alte articole:   1.12.2020 Incidența privind infectarea cu coronavirus – 5,96 la mia de locuitori, în județul Brașov

Media pe locuitor este mult sub cea europeană, de 510 autoturisme deținute la mia de locuitori, arată cele mai recente cifre agregate de Eurostat, organismul oficial european pentru date statistice.

Mai trebuie precizat faptul că, Brașovul nu este vizitat doar de turiști, ci este și un puternic centru universitar, iar numărul de mașini care circulă în municipiu este mult mai mare, având în vedere că mii de studenți au propria mașină.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.