Elev eliminat de la simularea probei de limba română

Elev eliminat de la simularea probei de limba română

Un elev din clasa a VII-a a fost eliminat, luni, din simularea probei de limba română a Evaluării Naţionale, după ce i-a sunat telefonul în buzunar.

Cum condiţiile simulării sunt similare examenului real, copilul a fost nevoit să părăsească sala. a fost nevoit să părăsească sala, însă i-a fost permis accesul la celelalte probe.

„Dacă ar fi să ne ținem strict de litera regulamentului, elevul respectiv ar fi eliminat total, dar am decis să i se permită accesul la celelalte probe.  Fiind în clasa a VII-a, poate că doar a uitat telefonul în buzunar, din greşeală. Până la urmă, și pentru asta este simularea, să învețe regulile care trebuie respectate în timpul unui examen”, a precizat inspector general şcolar Ariana Bucur.

Din cei 4.933 de elevi de clasa a VII-a, de la simulare au absentat 226, în timp ce la clasa a VIII-a, din 4.397 au lipsit doar 159.

Marți s-a desfăşurat simularea la proba de matematică, iar miercuri cei care studiază în limbile minorităților naționale vor susține examenul la limba şi literatura maternă.

 În 22 martie, rezultatele le vor fi comunicate elevilor. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog,

Înscrierile absolvenţilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională va avea loc în perioada 3 – 7 iunie, după ce cursurile pentru aceştia se vor încheia în data de 7 iunie.

Alte articole:   Cultura brașoveană cere subvenții de 16 milioane de lei de la bugetul local
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap