Simulare Evaluare Națională 2019. Astăzi, elevii din clasele a VII-a și VIII-a susţin proba la Limba română

Simulare Evaluare Națională 2019. Astăzi, elevii din clasele a VII-a și VIII-a susţin proba la Limba română

Astăzi, elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a sunt așteptați la prima probă, cea de limba română, la simularea Evaluării Naționale.

Calendarului simulării Evaluării Naționale, continuă marți, 12 martie, la Matematică, iar pe 13 martie la Limba și Literatura Maternă, pentru candidații care studiază în limbile minorităților naționale. Rezultatele vor fi afișate pe 22 martie 2019.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Alte articole:   RO ALERT la Brașov și Predeal. Urșii au ieșit la plimbare

Reprezentanții Ministerului Educației Naționale precizează că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Potrivit Ministerului Educației, la simulare sunt așteptați aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap