Elevi brașoveni, implicați în proiectul „Innovate Your Dreams 2019”

Elevi brașoveni, implicați în proiectul „Innovate Your Dreams 2019”

„Innovate Your Dreams 2019” este un proiect internațional, cu participarea a 60 de țări, 1.700 de profesori și peste 100.000 de elevi, al cărui fondator este Khurram Wiz, profesor din Pakistan și cofondator este Rania Lampou, profesor din Grecia.

Școala Gimnazială Nr. 2 Diaconu Coresi– Brașov participă cu elevi coordonați de prof. Nedelcu Violeta Daniela: Elevii au fost provocați să-și imagineze viitorul, să-și închipuie că zboară, să descrie ce ar vedea de sus; să identifice probleme din comunitate, să creeze meserii ale viitorului, să propună soluții. Am avut bucuria să văd că au îmbinat tehnologia cu creativitatea, înțelegând că tehnologia ne servește scopurilor (De aceea, trebuie să avem scopuri bune!) și că nu înlocuiește omul. Colaborând cu Melania Luana Butnariu, bibliotecar la Secția de Copii și Tineret a Bibliotecii Județene George Barițiu – Brașov, am avut o întâlnire online cu elevi din Școala NVK 183 Fortuna din Kiev, Ucraina, coordonați de d-na prof. Natalia Bordaieva. Copiii au vorbit în engleză și au prezentat din inovațiile lor.

Cu toții au insistat pe ideea că nu trebuie să renunțăm la umanitatea noastră. De aceea, au imaginat viitorul cu străzi pictate, afirmând că artiștii trebuie să iasă mai mult în stradă: Arta stradală va întrece limitele impuse involuntar de noi. Noi suntem artă și artă facem! ( Delia, Ioana N., Alessia). Darius și Flavius s-au gândit că ar putea fi inventată o imprimantă 3D pentru păduri – pentru a le salva de la tăiere. S-au mai gândit că ar fi util să avem drone pentru livrări, pentru a evita aglomerația de pe șosele și pentru a ajunge mult mai rapid la destinație.

Alte articole:   Licitație reluată pentru Studiul de Fezabilitate necesar realizării conexiunii feroviare cu Aeroportul de la Ghimbav

Activitățile proiectului au propus și alte subiecte de interes, cum ar fi: Cele 17 Obiective de dezvoltare durabilă (ODD) incluse pe Agenda 2030 adoptată de statele membre ale ONU și energia verde (energie curată, nepoluantă).

„Prin atitudinea pe care proiectul o promovează: respect pentru mediu și folosirea tehnologiei în scop inovativ, prin provocarea de a gândi creativ, prin favorizarea învățării colaborative – și eu, și elevii am învățat/am aflat de lucruri noi, cum ar fi Coggle și Microsoft Translate, sunt convinsă că timpul petrecut cu aceste activități va da roade. Copiii merită șansa de a pune umărul la făurirea unui viitor mai bun”, consideră prof. Nedelcu.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.