Vântul puternic a doborât mai mulți copaci. Transportul pe cablu în Poiana Brașov este oprit

Vântul puternic a doborât mai mulți copaci. Transportul pe cablu în Poiana Brașov este oprit

10.30 Vântul a mai doborât un copac pe strada Libertății din Predeal.

9.00 Vântul puternic de bătăi de cap formațiunilor pentru situații de urgență. Mai mulți copaci au cazut in localitatile Teliu si Harman, pe drumul Carului in Moieciu, unde intervin două autospeciale de la Zărnești, dar si pe DN 73 A, între Predeal Rasnov.

În aceste cazuri intervin Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta din localitatile respective. La Moieciu sunt așteptate și echipele de la Eleectrica, din cauză că au fost rupte și firele de alimentare cu energie electrică.

De asemenea, o bucata de tabla sta sa cada la Trezoreria Brasov (pe str. Mihail Kogalniceanu). Pentru îndepărtarea acestea au fost trimise la fata locului o autoscara si o autospeciala cu apa si spuma, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Ciprian Sfreja.

De asemenea, pe str. Prunului din municipiul Brașov se intervine pentru indepartarea unor elemente de la acoperisul unui bloc, desprinse de vântul puternic

„Recomandăm persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere şi în cazul parcării autovehiculelor. 
De asemenea, este bine să se sisteze activităţile desfăşurate în spațiu deschis sau la înălţime, să fie închise toate ferestrele locuinţelor, să fie evitaţi stâlpii sau firele căzute la pământ. Vă recomandăm să rămâneţi în spaţii închise care să asigure protecţia”, ne-a declarat Sfreja.

De asemenea, vântul creează probleme și în Poiana Brașov. „Nu funcționează nici o instalație pe cablu din partea superioara a masivului Postavarul. Din cauza vântului puternic, in acest moment, nu funcționează nici o instalație pe cablu care face legatura cu partea superioară a masivului (telecabinele Kanzel și Capra Neagră) sau care circula in partea superioară (telescaunul Ruia). Singurele instalații de transport pe cablu funcționale sunt cele din partea inferioară, telescaunul Lupului și teleschiurile Bradul și Stadion”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Mai multi copaci blochează traficul și pe drumul de la Brașov spre POiana Brașov.

Alte articole:   DS Smith Zărnești donează echipamente esențiale și susține lupta împotriva Covid-19

Cod galben de vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineaţa, o atenţionare cod galben de vânt pentru 23 de judeţe din Moldova, Transilvania şi Muntenia, pe alocuri viteza vântului putând atinge şi depăşi 100 de kilometri pe oră.

Viteza vântului la rafală va atinge şi depăşi 120 de kilometri pe oră şi la altitudini înalte va spulbera zăpada.

Alte 21 de judeţe din Muntenia, Transilvania şi Moldova sunt sub cod galben de vânt.

În zonele joase, viteza vântului va atinge şi depăşi la rafală 55 – 70 de kilometri pe oră.

De asemenea, şi în judeţele Alba, Mureş, Vâlcea, Gorj, Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu este atenţionare cod galben de vânt până la ora 11.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.