blog-logo

Alimentația sănătoasă, promovată în unitățile școlare din Brașov

Alimentația sănătoasă, promovată în unitățile școlare din Brașov

Consumul de fructe, legume, lapte și produse lactate este promovat în continuare în județul Brașov.

Pe lângă menținerea parametrilor normali de livrare a acestor produse, Programul pentru şcoli al României prevede măsuri educative a căror finalitate este deprinderea cu o alimentație sănătoasă.

Astfel, elevii și preșcolarii din mai multe școli și grădinițe din municipiu și județ, au învățat cum să mănânce sănătos, dar și reguli de igienă pentru prevenirea virozelor și gripei.

Alături de elevi la astfel de activități, au participat și părinții.

Un exemplu în acest sens este activitatea ”Importanța laptelui și a produselor lactate-industria alimentară”, care a avut loc, în trei sesiuni, cu părinții copiilor de la Școala Gimnazială Teliu.

Alte articole:   Hoții cardului bancar, prinși cu ajutorul imaginilor făcute publice

Potrivit unui comunicat de presă din partea Prefecturii Braşov, în total, în luna februarie 2019, au fost 16 unități școlare și grădinițe angrenate în măsurile educative prevăzute în HG 640/2017.

O singură fermă a fost vizitată în intervalul amintit, la Mărgineni, de către copiii de la Grădinița cu Program Prelungit „Voinicelul” Făgăraș.

Cea mai mare parte a activităților s-a axat pe organizarea unor concursuri, sau ore speciale de discuții cu cei mici, despre alimentele sănătoase.

Este de remarcat faptul că, potrivit datelor comunicate, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Brașov se organizează în fiecare săptămână câte un eveniment dedicat hrănirii cu legume, fructe, lapte și produse lactate.

Alte articole:   285 de controale, 37 de cazuri de furt de energie electrică

Alți profesori au optat pentru adaptarea la sezon. Astfel, la Școala Gimnazială Vama Buzăului, una dintre temele discutate cu elevii a fost ”Reguli de igienă și alimentație în sezonul virozelor și gripei”.

Foto: arhiva/radioconstanta.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.