Mesajul președintelui Klaus Iohannis cu ocazia comemorării eroului-martir Liviu Cornel Babeş

Mesajul președintelui Klaus Iohannis cu ocazia comemorării eroului-martir Liviu Cornel Babeş

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu prilejul comemorării a 30 de ani de la jertfa eroului-martir Liviu Cornel Babeş.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„În urmă cu exact 30 de ani, Liviu Cornel Babeş şi-a dat foc pe pârtia «Bradul» din Braşov în semn de protest faţă de abuzurile şi fărădelegile regimului comunist.

Gestul său temerar reprezintă una dintre paginile pline de eroism şi în acelaşi timp de dramatism din istoria noastră recentă. Spre disperarea regimului comunist, prin jertfa sa, despre care s-a aflat rapid în presa internaţională, Liviu Babeş a spus lumii întregi că poporul român era asuprit, iar România trăia, acum trei decenii, una dintre cele mai negre perioade din istoria sa.

Liviu Babeş a renunţat la viaţa sa pentru un adevăr. El şi-a continuat însă existenţa în memoria noastră devenind astfel un învingător.

Există multe feluri de a ne aminti de jertfa sa. Unul dintre acestea este să înlocuim cuvintele cu fapte. Să nu ne mai lăsăm minţiţi, manipulaţi! Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea şi drepturile noastre! Să nu mai trăim niciodată în minciună şi frică!

Fie ca memoria lui să rămână veşnic în inimile noastre!”

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   VIDEO Primăria Braşov acordă facilităti fiscale de 10 milioane de lei societăţilor afectate de pandemie!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.