blog-logo

Astăzi începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

Astăzi începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, prima etapă a înscrierii copiilor la şcoală, în clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2019-2020, va avea loc în perioada 4-22 martie.

Conform metodologiei de înscriere în învăţământul primar, în clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv.

La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează de către personalul de specialitate al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Brașov (Strada Aurel Vlaicu nr. 26 A), până pe 20 martie 2019.

Alte articole:   Avertizare ANM: Cod galben de ceață în mai multe localități din județul Brașov

Părintele poate opta la ce unitate de învățământ înscrie copilul

  • Pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie: în această situaţie, copilul este automat înscris.
  • Pentru o unitate de învăţământ, alta decât şcoala de circumscripţie: în această situaţie, copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

Înscrierea se poate face online sau la unitatea de învățământ

Cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei.

Validarea cererii-tip este obligatorie şi se realizează în unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea, în prezenţa părintelui şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8:00 – 18:00 (luni – vineri).

Alte articole:   Ghișeul.ro va avea aplicație mobilă, din primăvara anului viitor

Acte necesare pentru înscriere

  • Cerere-tip de înscriere (disponibilă începând din 4 martie)
  • Copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului
  • Copie şi original al certificatului de naştere al copilului
  • Copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare (acolo unde este cazul).
  • Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

O a doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 2-8 aprilie 2019, pentru copiii care nu au fost înscrişi în prima fază sau care nu au participat la aceasta, cererile urmând să fie completate din nou în funcţie de locurile disponibile.

Alte articole:   Cîţu: Toţi românii vor simţi beneficiile creşterii economice. Lucrurile arată bine

Foto: arhiva/monitoruldevrancea.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.