blog-logo

O moldoveancă și doi sârbi depistați la Brașov, expulzați din România

O moldoveancă și doi sârbi depistați la Brașov, expulzați din România

Polițiștii de la Serviciul de imigrări din Brașov au depistat trei străini, o femeie din Republica Moldova și doi barbați, din Serbia, care munceau fără forme legale în municipiul Brașov. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare, fiind obligați să părăsească România, iar pentru cetățenii sârbi a fost aplicată si interdicția de a mai intra în România pentru o perioadă de 6 luni.

Astfel, polițiștii au efectuat, la data de 26 februarie a.c., două acțiuni, pe linia prevenirii și combaterii șederii și muncii ilegale a străinilor pe raza de competență.

În cadrul unuia dintre controale, poliţiştii de imigrări au depistat doi străini în vârstă de 35 și 42 de ani, din Serbia, care lucrau fără aviz de muncă pe un șantier din municipiul Brașov.

Alte articole:   Imaginea lui Coliban pe Facebook ne costă peste 21.000 de lei din bani publici într-o lună. Să curgă șampania...

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, străinii au intrat legal în România, în baza Acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii sârbi, însă nu au respectat reglementările referitoare la angajarea străinilor în muncă.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, fiind îndepărtați sub escortă din România și a fost instituită interdicția de a mai intra în țară pentru o perioadă de 6 luni.

Reprezentanții societății comerciale vor fi sancționați contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, în cadrul acțiunilor, polițiștii de la imigrări au depistat, cu ședere ilegală, o femeie din Republica Moldova, în vârstă de 58 de ani, care nu a respectat termenul legal de ședere pe teritoriul României.

Alte articole:   Tânăr atacat de o viperă în Piatra Craiului. A avut mari șanse să scape cu viață

Pe numele acesteia a fost emisă o decizie de returnare prin care are obligativitatea de a părăsi România în termen de 15 zile, fiind sancționată și cu amendă contravențională în valoare de 400 lei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate