Tehnici de luptă și exerciții demostrative de Ziua Protecției Civile, la Brașov

Tehnici de luptă și exerciții demostrative de Ziua Protecției Civile, la Brașov

Ziua de 28 februarie 2019 marchează peste 86 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România, de la semnarea Înaltului Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933 de către Regele Carol al II-lea, care aproba „Regulamentul apărării pasive contra atacurilor aeriene”.

Momentul aniversar este un bun prilej de bilanţ şi rememorare a activităţii desfăşurate de specialiştii de protecţie civilă de-a lungul timpului, mereu aflaţi la datorie, intervenind în sprijinul cetăţenilor ameninţaţi de catastrofe şi dezastre naturale.

Pentru a sărbătorii acest eveniment Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, va organiza joi, 28.02.2019, mai multe activităţi.

Începând cu ora 09.00 la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ( str. M. Viteazul, nr .11) va avea loc avansarea unor cadre militare în grad, înainte de termen, pentru merite deosebite în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Apoi, de la ora 10.00, la subunitățile Inspectoratului, se va desfăşura Ziua porților deschise : prezentarea tehnicii de luptă și exerciții demostrative.

De la aceași oră, în Piaţa Sfatului vor fi amenajate un punct mobil de informare cu privire la principalele reguli care trebuie respectate în cazul producerii unor sitiuaţii de urgență, precum și o expoziţie de tehnică şi aparatură de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Alte articole:   Lituania închide granițele pentru români. Ce condiții au pus austriecii

De asemenea, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă va putea fi vizitată expoziţia ,, Repere din istoria pompierilor braşoveni “, unde cei prezenți se pot familiariza cu echipamentele și mijloacele folosite de pompieri din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.