Concert extraordinar susținut de orchestra Filarmonicii Brașov, alături de un dirijor coreean și un pianist francez

Concert extraordinar susținut de orchestra Filarmonicii Brașov, alături de un dirijor coreean și un pianist francez

Astăzi, 28 februarie, de la ora 19,00, la Sala Patria publicul meloman este invitat la concert simfonic extraordinar sub bagheta dirijorului coreean, Jin Baek, aflat la pupitrul orchestrei Filarmonicii, avându-l ca invitat special pe pianistul francez Bertrand Giraud.

Din program fac parte următoarele lucrări: G. Bizet – Suita nr. 1 „Carmen”, Cl. Debussy – Fantezia pentru pian și orchestră, C. Gounod – Muzica de balet „Faust” (selecțiuni) și E. Lalo – Simfonia în sol minor.

Dirijorul coreean Jin Baek este Directorul artistic al Orchestrei  Provinciale Simfonice din Gyeongbuk, Coreea de Sud și al Orchestrei Festivalului de la Busan. Doctor în arte muzicale, este foarte solicitat atât în Asia cât și în restul lumii, dirijând orchestre precum Orchestra Simfonică din Bilbao și Orchestra Simfonică Extremadura din Spania, Orchestra Simfonică San Remo din Italia, si încă multe altele.

Alte articole:   Instanța a decis: APDT prezidată de Macedonschi a dat o gaură de 90.000 de euro Consiliului Județean (ep. 1)

A primit recenzii excelente despre muzicalitatea și abilitățile sale ca dirijor, și a obținut multiple recunoașteri și premii importante, printre care amintim “Muzicianul de astăzi” și “Artistul Busan”, pentru contribuțiile sale la promovarea muzicii clasice.

Invitatul serii, francezul Bertrand Giraud, este un pianist recunoscut pe plan internațional, experimentat și care a colaborat cu numeroși dirijori, dar și cu orchestre simfonice renumite: Filarmonica Lodz, Filarmonica Nord Ceha Teplice, Orchestra Simfonica Lublin și multe altele.

Biletele se găsesc la Sala Patria, din B-dul 15 Noiembrie, nr. 50 A, iar costul unui bilet este de 40 lei.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate