Bolile de sezon sunt în scădere, în Brașov

Bolile de sezon sunt în scădere, în Brașov

În urma monitorizării efectuate, reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brașov au ajuns la concluzia că în săptămâna 18-24 februarie, s-a înregistrat o ușoară scădere a numărului îmbolnăvirilor de sezon.

Astfel, săptămâna trecută, s-au înregistrat 1.646 de cazuri, cu aproape 400 mai puţini decât în intervalul precedent.

Şi numărul celor care au avut nevoie de internare a scăzut. De la 78 de cazuri în intervalul precedent, la 55, în intervalul menționat. Cei mai mulți – 37 – au fost copii cu vârste între 0 și 14 ani.

Ca de obicei, ponderea cea mai mare a „bolilor de sezon” au avut-o infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) – 1.242 de cazuri, dintre care 6 au fost internate, toți fiind copii.

Alte articole:   Bani publici plătiţi fictiv sau ilegal de DSP-uri. Ce a găsit Curtea de Conturi la Brașov

De asemenea, numărul brașovenilor diagnosticați cu gripă a scăzut. Săptămâna trecută, 84 braşoveni au fost diagnosticaţi clinic (pe baza simptomelor), față de 102 în perioada anterioară. 14 bolnavi au avut nevoie de internare în spital, 10 dintre ei fiind copii.

Pe de altă parte, au crescut cazurile de pneumonie cu 54 de cazuri. Din cele 320 de cazuri de pneumonie înregistrate săptămâna trecută, 21 de copii și 34 de adulți au avut nevoie de îngrijiri spitalizate.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate