blog-logo

Ministerul de Finanțe nu prezintă cifrele bugetare corecte!

Ministerul de Finanțe nu prezintă cifrele bugetare corecte!

Este pentru prima data cand pun la indoiala cifrele bugetare furnizate de Ministerul de Finante. Executia bugetara pe luna ianuarie 2019 ridica unele suspiciuni.

Bugetul de asigurari sociale pe luna ianuarie 2019 a inregistrat un deficit de 1,3 miliarde lei in conditiile adoptarii acestui buget pe 2019 cu un excedent de 2,9 miliarde lei.

Este posibila una din urmatoarele variante: 

1)      Bugetul pentru asigurari sociale cuprinde venituri supraevaluate si cheltuieli subevaluate si asa se explica ca actuala guvernare a amanat indexarea pensiilor de la 1 septembrie 2019.

2)      Mai grav ar fi transferul cheltuielilor cu pensiile din decembrie 2018 in ianuarie 2019 de aproximativ 1 miliard lei pentru incadrarea in deficitul bugetar pe 2018. Daca este adevarat, Romania va avea mari probleme in legatura cu incadrarea in deficitul ESA care va fi verificat de Eurostat.

Este posibil ca a doua varianta sa fie adevarata deoarece media lunara a cheltuielilor cu pensiile este de 5.7 miliarde lei comparativ cu aceste cheltuieli inregistrate in ianuarie 2019 de 6,8 miliarde lei, cheltuieli care nu cuprind indexarea pensiilor.

Alte articole:   Inspectoratul Școlar a publicat Ghidul admiterii în liceu 2022

Sper ca Ministerul de Finante sa vina cu explicatii si sa nu acuze unele persoane de dezinformare

  • Gheorghe Ialomițianu,
  • analist economic
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.