Consumul de droguri, în creştere la Brașov

Consumul de droguri, în creştere la Brașov

Prevenirea consumului ilicit de droguri însumează totalitatea activităţilor desfăşurate de instituţiile abilitate, în scopul întârzierii debutului consumului de substanţe interzise, a evitării acestuia şi a trecerii la un tipar de consum cu risc crescut, în contextul general al promovării unui stil de viaţă sănătos. 

Consumul de stupefiante a ajuns să reprezinte şi în ţara noastră, un fenomen de amploare aflat într-o expansiune îngrijorătoare. În prezent, prevenirea şi combaterea traficului şi consumului illicit de droguri sunt considerate o prioritate naţională, dar şi o necesitate a comunităţii.

Misiunea Agenţiei Naţionale Antidrog prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov, este de a coordona, evalua şi monitoriza politicile în domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi al asistenţei integrate a consumatorilor, aplicate de către instituţiile cu atribuţii în domeniu.

,,Conform ultimelor studii, se pare că vârsta de debut a scăzut, dacă până acum vorbeam de zona liceelor, acum începem să vorbim şi despre ciclul gimnazial. Profilul consumatorilor, de regulă, sunt băieţi cu vârste cuprinse între 20-30 de ani, în anii anteriori, iar acum vârstele sunt cuprinse între 16 şi 30 de ani”, a declarat Anda Samson, şef C.R.P.E.C.A. Brașov.

Autorităţile spun că în perioada următoare vor desfăsura mai multe acţiuni pentru combaterea acestui fenomen.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Ministrul Muncii: ,,Cer inspectorilor şefi ai ITM să iasă din locurile comode în care stau cu aer condiţionat şi să meargă în teren''
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.