Polițiștii brașoveni ”Mesagerii Iubirii” pentru liceeni

Polițiștii brașoveni ”Mesagerii Iubirii” pentru liceeni

Cu câteva zile înainte de Dragobete, polițiștii brașoveni vor explica adolescenților, ce au de făcut dacă sunt prinși într-o relație pătimașă, în care se ajunge la violența verbală și apoi la cea fizică.

Astfel, astăzi, 22 februarie, de la ora 10.00, la sediul Colegiului de Științe „Grigore Antipa” Brașov va avea loc evenimentul cu tema „Mesagerii Iubirii” la care vor participa 60 de elevi.

Elevii vor participa la activități practice prin care se urmărește testarea capacității tinerilor de a-i  respecta și iubi pe cei din jur.

Reprezentanții Biroului Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, ai Fundației „Tineri pentru Tineri” – Sucursala Brașov și ai Organizației „Salvați Copiii” România – Biroul Local Brașov le vor prezenta elevilor ce înseamnă dependența emoțională și care sunt riscurile unei relații în care iubirea se transformă într-o relație de subordonare, în care unul dintre parteneri este veșnic chinuit, iar celălalt este „ocrotitor”, „pătimaș” sau „suferind”. Această relație este la un pas distanță de violența domestică!

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului de prevenire a delicvenței juvenile și a victimizării minorilor „Atenție! E viața ta!”, care se desfășoară în perioada noiembrie 2018 -iunie 2019, de către Inspectoratul Județean de Poliție Brașov, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov și Organizația „Salvați Copiii” România – Biroul Local Brașov.

Alte articole:   Femeie de 69 de ani găsită fără suflare, în râul Olt!

Scopul proiectului este prevenirea implicării copiilor, adolescenților şi tinerilor în activităţi infracţionale şi reducerea riscului victimal.

Foto: arhiva/unica.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.