Anchetă epidemiologică la liceul din Predeal. Elevii testați medical pentru TBC

Anchetă epidemiologică la liceul din Predeal. Elevii testați medical pentru TBC

O anchetă epidemiologică este în plină desfășurare la Liceul „Mihail Săulescu” din Predeal.

Ancheta epidemiologică, efectuată de medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie (Spitalul TBC) Brașov, a pornit de la un caz de tuberculoză descoperit la o femeie, care este internată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brașov, și care este mama a doi elevi din unitatea de învățământ din Predeal.

Astfel, în şcoală au fost luate măsuri, fiind supuși testelor speciale 63 de elevi, care au intrat în contact cu cei doi copii ai femeii.

De asemenea, au fost testați și elevii care au circulat cu autobuzul școlar, pe ruta Timiș – Predeal, pentru a ajunge la unitatea de învățământ, care are elevi de la clasa 0 până la clasa a XII-a.

„Dintre cei 63 de copii testați, 4 au fost depistați cu I.D.R. (injecție intra dermo reacție-n.r.). pozitiv, ceea ce înseamnă posibilă infecție, dar nu e cert, de aceea investigațiile continuă și se va administra tratament profilactic doar în cazul în care se confirmă prezenţa infecţiei. Vor avea de luat câte o pastilă pe zi timp de trei luni, dar numai dacă este detectată infecţia. Au fost verificaţi şi contacţii adulţi din blocul în care locuieşte, în condiţii destul de precare, pacienta internată la noi, ca şi ceilalţi doi copii pe care îi are, dar care nu frecventează şcoala. Până acum, în cazul nici unei alte persoane nu a fost confirmat diagnosticul de tuberculoză”, a explicat dr. Dan Moraru, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, dr. Lavinia Buvnariu, a declarat pentru mytex.ro, că astăzi se vor deplasa la unitatea de învățământ, reprezentanți ai DSP și ai Inspecţiei Sanitare Brașov, pentru un control igienico-sanitar şi pentru a le cere măsuri suplimentare de dezinfecţie şi de curăţenie.

Alte articole:   Un bărbat din Şercaia a murit după ce și-a dat foc
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap