Câte 21 de ani de închisoare pentru cei doi frați care au ucis un bărbat pe un câmp din Teliu

Câte 21 de ani de închisoare pentru cei doi frați care au ucis un bărbat pe un câmp din Teliu

Cei doi frați, din Covasna, care au ucis un bărbat care i-a surprins la furat de lucernă, pe terenurile sale din localitatea brașoveană Teliu, și-au primit zilele trecute, sentința.

Aceștia au fost condamnați de Curtea de Apel Brașov  la câte 21 de ani de închisoare. Tinerii erau eliberați condiționat când au comis crima, astfel că ei vor executa și resturi de pedepse rămase din sentințe anterioare.

Inițial, cei doi frați de 28, respectiv 29 de ani, au fost condamnați la Tribunalul Brașov, dar sentința a fost atacată cu apel, astfel că dosarul a ajuns și la Curtea de Apel Brașov, unde s-a decis, vineri, majorarea pedepselor, informează MyTex.

Astfel, lui Ghiurcă Aldea Laurenţiu i s-a majorat pedeapsa pentru omor calificat de la 16 ani de închisoare la 20 de ani de închisoare, la care s-a adăugat o treime din pedeapsa de 3 ani de închisoare primită pentru tâlhărie, rezultând 21 de ani de detenție.

La pedeapsa rezultată s-a adăugat restul rămas neexecutat de 1 an 6 luni şi 19 zile din pedeapsa de 5 ani, 1 lună şi 10 zile aplicată de Judecătoria Miercurea Ciuc, într-un alt dosar.În final, inculpatul are de executat 22 de ani 6 luni şi 19 zile închisoare.

În cazul lui Ghiurcă Constantin, pedeapsa pentru omor calificat a fost majorată de la 17 la 20 de ani de închisoare și s-a adăugat o treime din pedeapsa de 3 ani de închisoare primită pentru tâlhărie, rezultând tot 21 de ani de detenție.

Alte articole:   Prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”. Tătaru susține că e posibilă carantinarea unor localități

Acesta are și el un rest de pedeapsă de 8 luni și 18 zile dintr-o sentință de 5 ani și 6 luni de închisoare, astfel că va avea de executat 21 de ani 8 luni şi 18 zile închisoare.

Din pedepsele primite de cei doi frați va fi scăzută perioada petrecută de aceștia în stare de reținere și arest preventiv.

Pe latură civilă, instanța obligă ambii inculpați să plătească, în solidar, despăgubiri morale de câte 30.000 de lei și despăgubiri materiale de câte 3.132 de lei pentru două părți civile.

Sentința Curții de Apel Brașov este difinitivă.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.