blog-logo

VIDEO – 23 de milioane de lei pentru realizarea aeroportului Braşov

VIDEO – 23 de milioane de lei pentru realizarea aeroportului Braşov

Aproximativ 23 de milioane de lei vor fi alocate din bugetul Ministerului Transporturilor pentru proiectul aeroportului Braşov.

Banii au fost obţinuţi în urma unor amendamente depuse de parlametarii PSD şi cei ai UDMR din oraşul nostru. Din această sumă de 10 milioane de lei au fost primite de Consiliul Judeţean Covasana,  iar 13 milioane au fost obţinute de parlamentarii de Braşov.

Această alocare de la bugetul de stat este una dintre cele mai mari care s-au făcut pentru construirea aeroporturilor din ţară. Astfel, Consiliul Judeţean Braşov va avea în bugetul prevăzut în acest an pentru proiectul aeroportului şi suma de 23 milioane de lei din totalul de 34 de miloane de lei.

„ A fost o dezbatere destul de destul de intensă, am lucrat și în Comisia de buget finanțe ca înlocuitor și chiar am văzut anul acesta cum să abordez problema, poate diferit față de alți ani. Cu toate că vorbim de cel mai mare buget al României după Revoluție, depășim 1.000 de miliarde de RON ca Produs Intern Brut chiar și așa și avem alocări record pe ceea ce înseamnă educație și sănătate și o creștere cu 50% a sumei alocate pe investiții chiar și așa parlamentari din opoziție, evident de la PNL de la PMP, de la USR, au depus amendamente care cred că pe fiecare partid în parte mai însemnau încă un buget sau două bugete ale României. Am avut și amendamente din partea parlamentarilor arcului guvernamental din PSD, din ALDE, UDMR, de asemenea au depus amendamente, iar tot acest proces a însemnat negociere, a însemnat identificarea de surse de finanțare. Din punctul meu de vedere un amendament nu este o declarație politică sau un strigăt, este o lege și eu cred că o persoană care chiar lucrează amendamente, găsește textul de lege, analizează, identifică surse de finanțare, trebuie negociat cu cel care administrează bugetul, cu cel care identifică sursa de finanțare și apoi trebuie negociat cu cei care vor să ca să obținem sprijinul pentru ca acelea amendamente intre lege și să producă efecte”,a declarat Roxana Mînzatu.

Reprezentanţii PSD Braşov speră ca unele dintre cheltuielile realizate pentru acest proiect să fie decontate din fonduri europene.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Patinatorii Coronei se întorc de la Zakopane cu 33 de medalii dintre care 7 de aur, 13 de argint şi 13 de bronz

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate