S-a lansat aplicația ”Apel 112″. Suni și eşti automat localizat

S-a lansat aplicația ”Apel 112″. Suni și eşti automat localizat

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a lansat vineri, aplicaţia de urgenţă „Apel 112″ pentru telefoane mobile, aplicaţie care permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul iniţierii apelului către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Aplicația perimite o intervenție mult mai eficientă și rapidă în cazul solictării serviciilor de urgență (Serviciul de Ambulanţă, Poliţie, ISU-SMURD, Jandarmi, Salvamont), crescând astfel şansele de salvare a persoanelor care au nevoie de ajutor imediat.

„Pe baza informaţiilor de localizare, intervenţia agenţiilor specializate (Serviciul de Ambulanţă, Poliţie, ISU-SMURD, Jandarmi, Salvamont) din cadrul SNUAU este mai rapidă şi mai eficientă, crescând astfel şansele de salvare a apelantului. Aplicaţia permite transmiterea localizării apelanţilor 112 atunci când apelul de urgenţă este generat dintr-o reţea naţională de telefonie mobilă. Utilizarea aplicaţiei presupune activarea şi existenţa serviciilor de date (acces Internet) şi a serviciului de localizare (GPS) ale telefonului mobil. În lipsa serviciului de date, poziţia apelantului va putea fi totuşi comunicată operatorului 112 în timpul conversaţiei telefonice pentru că aplicaţia permite afişarea coordonatelor GPS”, se arată în comunicatul STS.

Pentru a putea folosi aplicaţia într-un caz de urgenţă, utilizatorul trebuie să introducă în aplicaţie numărul sau numerele de telefon, în cazul în care în telefonul mobil sunt două cartele SIM cu servicii de date active.

Alte articole:   Proprietarii Covalact închid 2 mari fabrici de lapte din România

Aplicaţia „Apel 112″ este gratuită şi poate fi descărcată şi instalată pe telefonul mobil din magazinele de aplicaţii Google Play şi App Store.

Aplicaţia este compatibilă cu telefoanele mobile cu sisteme de operare Android şi iOS.

Foto: timponline.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.