blog-logo

Procesul lui Constantin Niță ar putea fi primul care se rejudecă la ÎCCJ

Procesul lui Constantin Niță ar putea fi primul care se rejudecă la ÎCCJ

Procesul în apel al lui Constantin Niţă de la instanţa supremă s-ar putea rejudeca, în condiţiile în care avocatul fostului ministru a cerut, la termenul de luni, desfiinţarea sentinţei şi rejudecarea procesului, iar procurorul DNA a fost de acord. Un nou termen a fost stabilit pentru 18 martie.

Avocatul fostului ministru Constantin Niţă a solicitat, luni, la termenul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), acceptarea contestaţiei în anulare, desfiinţarea sentinţei şi rejudecarea procesului în apel.
„Am formulat contestaţia în anulare împotriva deciziei penale. Am invocat aceasta pentru că a fost înregistrată cauza în apel şi când a fost repartizată completului de 5, deşi se prevedea tragerea la sorţi a completului au fost traşi doar 4. Ulterior, a fost aprobată compunerea completurilor de 5. Prin decizia CCR, s-a impus intrarea în legalitate. Prin urmare, completul a fost format prin încălcarea legii. Vă solicităm admiterea contestaţiei, desfiinţarea solutiei de apel şi rejudecare”, a spus apărătorul, în faţa judecătorilor.

Procurorul DNA a fost de acord cu solicitările avocatului.

„Am încredere că contestaţia mea va fi admisă. Restul detaliilor le puteţi vedea atunci. Întotdeauna am avut încredere. Important într-un proces este să se ţină cont de probe, şi nu de vorbe”, a declarat Constantin Niţă, la ieşirea din sala de judecată.

Judecătorii au stabilit un nou termen pentru data de 18 martie, când se va lua o decizie privind judecarea procesului în apel.

Constantin Niţă se află în libertate din decembrie 2018, când a ieşit din penitenciar până la soluţionarea contestaţiei sale faţă de completele de 5 judecători. Fostul ministru al Energiei a fost condamnat definitiv, în luna iunie 2018, de instanţa supremă la patru ani de închisoare, în dosarul în care e acuzat că ar fi primit bani de la afaceristul Tiberiu Urdăreanu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.