Protest anemic și la Brașov, de solidaritate cu Kovesi

Protest anemic și la Brașov, de solidaritate cu Kovesi

Braşovenii au ieşit din nou în stradă pentru a trage un semnal de alarmă împotriva corupţiei. Aceştia s-au adunat cu pancarde şi vuvuzele în faţa sediului Prefecturii Brașov, unde şi-au exprimat nemulţumirea faţă de Guvern.

Aproximativ 100 de brașoveni au ieșit în strada pentru a-si arata sustinerea fata de Laura Codruta Kovesi, clasata pe primul loc in competitia pentru functia de procuror sef european, dar anchetata de noua sectie speciala infiintata de Parlamentul condus de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Infractorii disperați sunt, cum știm, cei mai periculoși. Infractorii disperați care conduc România au adus-o în cel mai periculos punct de la integrarea ei europeană încoace: cetățenii României sunt tratați represiv de către puterile statului. S-a văzut în 10 august. S-a văzut și aseară, când împotriva Laurei Codruța Kovesi au fost îndreptate forțele represive ale Secției speciale de anchetare a magistraților – pe care Comisia de la Veneția ne-a cerut să o desființăm. Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv. Strada va ține, ca și până acum, România în Europa. Fiindcă România e Europa – și așa va rămâne”, se anunță pe Facebook.

Oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au ajuns astfel la un număr mare de participanţi revoltaţi. Oamenii au scandat lozinci, precum: „Jos, jos, jos, guvernul mincinos” şi „DNA să vină să vă ia”.

Protestatarii s-au adunat în faţa Prefecturii, începând cu ora 18:00, iar de aici au pornit spre Piața Sfatului. Organizatorii protestului au comunicat că nu se vor opri aici. Protestul s-a încheiat fără niciun fel de incidente.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap