blog-logo

Suprataxarea băuturilor răcoritoare, soluție împotriva obezității?

Suprataxarea băuturilor răcoritoare, soluție împotriva obezității?

Parlamentarii au dezbătut marţi, 12 februarie, la nivelul Comisiei de industrii şi servicii, impactul economic şi social al industriei băuturilor răcoritoare.

S-a discutat despre contribuţia sectorului la economia României, despre impactul social al acestuia în regiunile unde se produc băuturile răcoritoare, despre impactul privind problemele de sănătate, obezitate şi diabet.

„S-a mai discutat dacă suprataxarea băuturilor răcoritoare este o soluţie eficientă pentru combaterea obezităţii şi a diabetului şi despre experienţa altor ţări în acest sens. A fost analizat şi posibilul impact pe care l-ar avea asupra consumatorului o astfel de iniţiativă”, ne-a declarat deputatul PSD de Brașov, Mihai Mohaci.

La dezbatere au participat deputaţi, senatori, reprezentnați de la Asociaţia Naţională pentru băuturi răcoritoare (Romaqua Group Borsec, Coca-Cola România, Rio Bucovina), Societatea Română de Anestezie-Terapie Intensivă, Romalimenta, Societatea de Nutriţie din România Fundaţia pentru Alimentaţie Sănătoasă și PricewaterhouseCoopers.

Alte articole:   Cardurile de energie: Un milion de familii şi-au achitat facturile la utilităţi din fonduri europene

Urmează ca această discuţie să se concretizeze cu modificarea unor legi.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.