blog-logo

Obiectivele identificate pentru axa Brașov – București – Constanța

Obiectivele identificate pentru axa Brașov – București – Constanța

Am fost zilele trecute la Bucuresti si ne-am intalnit cu reprezentantii Primariei, cu administratorul public si alti membri. Am parcurs pasii pe care-i aveam de facut cu axa BBC. Au fost realizate procedurile de natura juridica, de organigrama, vom infiinta un serviciu teritorial la Brasov, iar structura cea mai importanta va fi la București.

S-au aprobat cotizatiile in cadrul celor trei administratii implicate in acest proiect. Vom angaja cu acesti bani personal de specialitate care să lucreze la acest proiect. Am identificat cateva obiective si domenii si vom incepe să ne facem treaba.

Trenul expres București – Brașov – Cosntanța este un obiectiv, care sa faca legătura între orașe pentru turism în special. Este esențial acest tren în tot ceea ce înseamnă trafic, mobilitate și accesibilitate. Alt doilea obiectiv se refera la promovarea celor trei municipii în ceea ce înseamnă destinație de afaceri și turism. Specialiștii vor prezenta un concept de promovare comună. Va include participarea la târguri din toată Europa, de afaceri și turism. Deja am identificat târgul de la Berlin. Să gândim un pachet turistic integrat, introducerea unui sistem de autobuze turistice care să funcționeze la nivelul celor trei administrații.

Alte articole:   Începe vaccinarea profesorilor. Cabinete dedicate personalului din învățământ, deschise în fiecare județ

Transport expres pentru cei care utilizeaza liniile de transport aerian este un alt obiectiv. Vizam si un schimb de bune practice în administrația locală, un schimb la nivelul celor trei municipalități. Avem multe de învățat din acest punct de vedere de la orașe precum București și Constanța, mai ales la capitolul de reparații clădiri din Centrul Istoric, consolidări, exproprieri și investiții în infrastructură.

Vom colabora și în domeniul educațional și putem avea un schimb de experiență în acest sens la nivelul instituțiilor de învățământ. Ne propunem și să avem o agendă culturală comună București – Brașov – Constanța.

Și evenimentele sportive sunt importante. Vor fi promovate și valorificate între cele trei comunități. Să facem un lobby comun pentru investiții de importanță majoră. Să fie susținute anumite demersuri și să se facă unele propuneri de interes comun.

  • George Scripcaru,
  • primarul Brașovului
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate