blog-logo

„Trusoul pentru nou-născut” se acordă și în 2019

„Trusoul pentru nou-născut” se acordă și în 2019

Consiliul Local Brașov va dezbate aprobarea proiectului de hotărâre prin care să se acorde „Trusou pentru nou-născut” și în acest an.

Prin HCL nr. 664/2018, la inițiativa primarului George Scripcaru, s-a aprobat implementarea, la nivelul municipiului Brașov, a proiectului „Trusou pentru nou-născut”, prin acordarea de tichete valorice în cuantum de 1500 lei pentru un bebeluș, după aprobare bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2019.

Specialiștii Primăriei spun că, având în vedere interesul superior al copilului și pentru excluderea situațiilor de tranzacționare, neutilizare sau utilizare în alt scop etc. a tichetelor valorice, ei propun acordarea de produse în valoare de 1500 lei.

„Grupul majoritar din Consiliul Local susține acordarea «trusoului pentru nou născut» și pentru acest an, măsură decisă anul trecut la propunerea domnului primar George Scripcaru. Este o măsură socială pe care o considerăm binevenită către familiile care au nou-născuți și se încadrează în politicile sociale pe care PNL le-a promovat la nivel local, așa cum sunt și bursele pentru elevi, atât de merit cât și cele sociale, sau tichetele sociale pentru vârstnici, acordate de Paști și de Crăciun”, ne-a declarat liderul conilierilor locali PNL, Adrian Oprică.

Componența trusoului va fi următoarea:

Alte articole:   Întreruperi programate de curent în Hărman și Toderița
Nr. crt Denumire produs Cantitate
1 Body 8
2 Pantaloni 6
3 Bluză 6
4 Căciulițe 4
5 Șosete 5
6 Botoși 2
7 Pătură învelit 2
8 Salopete 5
9 Prosop baie bumbac 2
10 Biberon 4
11 Suzete 2
12 Bavete 4
13 Șervetele umede 5
14 Scutece absorbante 1
15 Set îngrijire bebeluș (termometru digital, aspirator nas, forfecuță, unghiera, perie / pieptene păr, etc…) 1
16 Set produse cosmetice (ulei, șampon, săpun, cremă de corp, etc) 1
17 Cutie ambalare produse 1

În acest sens, Direcţia de Asistență Socială Brașov, a stabilit o procedură privind acordarea drepturilor reprezentând „Trusou pentru nou-născut”, fiind elaborată Metodologia cu anexele reprezentand modelul cererii de acordare.

Se va acorda, pentru fiecare copil, un trusou constând în produse destinate nevoilor de creștere și îngrijire a copilului în primele trei luni de viață.

Având în vedere aprobarea bugetului local de venituri și cheltuieli pentru anul 2019, precum și perioada necesară realizării demersurilor pentru achiziție, în condițiile unei diversități ale produselor existente pe piață de natura celor incluse în trusou și a volumului mare al achiziției, pentru copiii născuți după data de 1 ianuarie și până la data implementării prin acordare de produse, se vor acorda tichete valorice, conform procedurii de anul trecut.

Distribuie dacă îți place!
  1. Care sunt condițiile de a primi acest tricou si de unde se ridică de exemplu noi suntem din Codlea

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.