blog-logo

Amendamentul deputaților PNL de Brașov la bugetul de stat

Amendamentul deputaților PNL de Brașov la bugetul de stat

Deputații PNL Mara Mareș și Gabriel Andronache au depus un amendament la Legea Bugetului pentru 2019 cu privire la finanțarea Aeroportului Brașov, proiect pentru care PSD nu a prevăzut niciun leu în buget.

Finanțarea Aeroportului Brașov-Ghimbav este un proiect esențial pentru regiune și pentru România, tactica de a ține anumite zone ale țării pe loc nu mai poate fi tolerată. Chiar dacă amendamentul nostru, al celor de la PNL, pentru alocarea sumei necesare construirii aeroportului a fost respinsă în Comisia de Transporturi, vom susține prin toate modalitățile legislative posibile acest obiectiv. Vom susține, dezbate și vota în plen această propunere și vreau să cred că PSD nu va vota împotriva acestui obiectiv strategic din punct de vedere economic și turistic”, a precizat Mara Mareș.

Gabriel Andronache a arătat, de asemenea, că deputații PSD sabotează intenționat orice amendament depus de opoziție: „Este clar că avem de-a face cu o regie, cei de la PSD simulează dezbaterile în Parlament. În realitate, investiții în obiective de tipul Aeroportul Brașov, care ar putea transforma orașul într-un hub turistic și economic regional, sunt fie blocate, fie luate în derâdere. Noi am propus alocarea unei sume de 358 mii lei pentru Aeroportul Brașov, sumă care nu depășește cu mult subvenția de partid pentru PSD, de pildă, sumă care reprezintă doar o parte din totalul inclus în buget pentru partidele politice. Rog toate partidele să ne susțină în plen, când ne vom lupta pentru amendamentul nostru privind Aeroportul Brașov”.

Textul amendamentului formulat de deputații PNL Mara Mareș și Gabriel Andronache este: “Se propune alocarea expresă din Anexa nr. 3 / 24 / Ministerul transporturilor a sumei de 358.163 mii lei pentru obiectivul de investiții Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, reprezentând finanțarea integrală a acestui obiectiv”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.