blog-logo

Alpin Film Festival se deschide cu un documentar de Oscar

Alpin Film Festival se deschide cu un documentar de Oscar

Alpin Film Festival se deschide pe 26 februarie, la Braşov, cu un documentar de Oscar, prezentând cariera căţărătorului Alex Honnold, performerul stilului „free climbing”, prima persoană care a urcat fără echipamente de siguranţă zidul El Capitain, din Yosemite.

Cea de-a patra ediţie a Alpin Film Festival, unicul festival de cultură şi educaţie montană din România, se deschide pe 26 februarie cu un film documentar aflat în cursă pentru premiile Oscar 2019. Este vorba despre documentarul National Geographic „Free Solo”, regizat de Jimmy Chin şi Elizabeth Chai Vasarhely, lansat în Statele Unite, în septembrie 2018.

Filmul urmăreşte performanţa starului mondial al alpinismului Alex Honnold, cunoscut drept cel mai bun căţărător din lume, stilul “free climbing”.

Alte articole:   Loteria de vaccinare începe în 1 octombrie. Premii totale de 15 milioane de lei

Americanul a devenit prima persoană din lume care a urcat singur, fără echipamente de siguranţă, fără corzi, zidul peretelui El Capitan Wall, Yosemite (975 m). Documentarul urmăreşte modul în care Alex Honnold s-a pregătit pentru această performanţă uluitoare, plină de riscuri, într-un joc unic cu moartea, care a îngrozit şi în aceeaşi măsură a trezit admiraţia lumii întregi.

Documentarul este o producţie National Geographic care a avut un buget de 15,7 milioane de dolari. ”Free Solo” a câştigat duminică premiul BAFTA.

Proiecţia filmului în cadrul galei de deschidere a Alpin Festival are loc în premieră absolută în România. Proiecţia de la Braşov va avea loc marţi, 26 februarie, ora 19.00, în aula ”Sergiu Chiriacescu” a Universităţii Transilvania. Filmul va avea premiera la tv sâmbătă, 16 martie, de la 20.00, pe National Geographic.

Alte articole:   „Opera, la tine, în şcoală!” continuă şi în stagiunea 2021 – 2022. Programul spectacolelor

Ediţia 2019 a Alpin Film Festival se va desfăşura în perioada 26 februarie – 3 martie la Braşov, Buşteni şi Predeal. Proiecţiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta pentru filmele din Competiţia Internaţională, Cinemateca Patria (pentru Competiţia Românească, care anul acesta cuprinde 12 filme selecţionate). La Busteni se va desfăşura Gala Alpinismului, eveniment adresat lumii muntelui din România. Este un eveniment cultural internaţional de film, carte şi fotografie, care îşi propune să promoveze civilizaţia montană cu valorile ei patrimoniale, turistice, ecologice, economice, de educaţie şi sportive. Intrarea la toate evenimentele festivalului este liberă.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Cea de-a patra ediție a Alpin Film Festival, unicul festival de cultură şi educaţie montană din România, a început pe 26 februarie și se va desfășura până pe 3 martie în Braşov, Buşteni şi Predeal. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov