Se întoarce iarna. Meteorologii anunță ninsori și temperaturi scăzute

Se întoarce iarna. Meteorologii anunță ninsori și temperaturi scăzute

După un sfârşit de săptămână cu vreme frumoasă şi caldă, iarna se întoarce.

Potrivit meteorologilor, luni, 11 februarie, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal potrivit acestei perioade, cu maxime cuprinse între 7 și 14 grade Celsius.

Însă, de luni noapte revin ploile, lapoviță și ninsorile, iar în zilele următoare se instalează frigul: temperaturile scad până la minus 15 grade.

În vestul, centrul şi nordul ţării înnorările se vor accentua treptat, iar aria precipitaţiilor, în general moderate cantitativ, va fi în extindere. Acestea vor fi la început sub formă de ploaie, cu tendinţă de transformare în lapoviţă şi ninsoare, mai ales în a doua parte a nopţii de luni spre marţi, iar la munte vor predomina ninsorile.

În restul teritoriului cerul va fi variabil ziua, dar cu înnorări noaptea, când pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, predominant ploi. Vântul va avea intensificări locale în majoritatea zonelor, precum şi la munte, mai ales pe creste. Vor fi condiţii de ceaţă în zonele joase, îndeosebi din regiunile extracarpatice.

Marţi, frigul își intră în drepturi, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice vor fi în scădere spre mediile caracteristice perioadei.

Conform meteorologilor, în regiunile vestice, centrale, nordice şi la munte vor predomina ninsorile, iar în est şi sud-est se vor semnala mai ales ploi, cu precădere la începutul intervalului. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în sud, centru şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade, iar cele minime se vor situa între -7 şi 3 grade. Până la sfârşitul săptămânii, valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap