Dosare penale şi amenzi de mii de lei

Dosare penale şi amenzi de mii de lei

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat mai multe acţiuni pe raza de competenţă, care au avut drept obiectiv prevenirea şi combaterea infracţionalităţii din domeniul comercializării produselor piratate /contrafăcute, importate atât din zona continentului asiatic, cât şi din spaţiul intracomunitar.

Astfel, au fost controlaţi un număr de 29 agenţi economici, iar ca urmare a verificărilor efectuate au fost constituite patru dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea, au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor 239  articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, asupra cărora există suspiciunea că sunt contrafăcute, valoarea acestora fiind de aproximativ 17.000 lei.

Oamenii legii au aplicat un număr total de 10 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 şi ale Legii nr. 8/1996, în valoare totală de 17.500 lei, fiind dispusă ca măsură complementară confiscarea sumei de 1.634 lei.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap