Copiii se întrec la schi alpin. A doua ediție Brașov Kids Trophy, gata de start

Copiii se întrec la schi alpin. A doua ediție Brașov Kids Trophy, gata de start

Duminică, 24 februarie, în partea inferioară a pârtiei Lupului va avea loc prima etapă a a celei de a doua ediţii a competiţiei open de schi alpin Braşov Kids Trophy, eveniment dedicat tuturor copiilor de până la 12 ani, indiferent dacă practică acest sport la nivel de performanţă sau doar la nivel amator.

,,Acest eveniment, care are loc cu doar câteva zile înainte de cea mai importantă competiţie de schi alpin din România, FIS Children Trophy, are drept scop promovarea acestui sport în rândul copiilor. Participanţii vor beneficia de aceleaşi condiţii tehnice ca la orice concurs de schi alpin, doar că participarea este deschisă tuturor, indiferent dacă au învăţat schiul în cadrul unui club sportiv, cu un instructor sau alături de părinţi. În primul rând această competiţie este adresată copiilor din Braşov, pentru că noi, braşoveni, avem o tradiţie în practicarea schiului. În acelaşi timp, îi aşteptăm pe copii din toată ţara, pentru că nu trebuie să uităm că avem cel mai bun domeniul schiabil ţară. Tot ce ne rămâne de făcut este să ne aducem copii la schi, pentru a se bucura de mişicare şi de aer curat”, a declarat fostul campion al României la schi alpin Ioan Gabriel Nan, unul dintre organizatori.

Braşov Kids Trophy la schi alpin, este o competiţie open pentru copiii până la 12 ani, organizată de Asociaţiei Nan Schi Club, cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, al Serviciului Salvamont şi al firmei Comprest.

Alte articole:   Respectarea măsurilor anti-COVID-19, verificată în 26 de penitenciare din România

Competiţia se va desfăşura de-a lungul a 2 etape, în data de 24 februarie, pe pârtia Lupului (telescaunul de jos) din Poiana Brasov si respectiv, in data de 24 martie 2019. În acest moment sunt, pentru prima etapă a competiţiei s-au înscris, deja, 52 de copii.

Evenimetul se adresează copiilor, fete şi băieţi, amatori (nelegitimaţi) sau legitimaţi la cluburi sportive de profil, la una din următoarele categorii de vârstă: fete născute în 2013 şi mai mici; băieţi născuţi în 2013 şi mai mici; fete născute între 2011 – 2012; băieţi născuţi între 2011 – 2012; fete născute între 2009 – 2010; băieţi născuţi între 2009 – 2010; fete născute între 2007 – 2008; băieţi născuţi între 2007 – 2008.

Întrecerile vor consta într-o probă de slalom uriaş în două manşe, respectând particularităţile de vârstă şi abilităţile tehnice ale participanţilor.

Tinerii practicanţi ai schiului alpin vor avea posibilitatea să-şi perfecţioneze deprinderile tehnico – tactice specifice, să-şi pună în valoare talentul sportiv şi să guste din emoţiile oferite de cursă, în cel mai frumos peisaj din Poiană.

Vor fi cupe, medalii, diplome, o tombolă cu cadouri surpriză, culminând cu premii acordate de sponsorii acestui eveniment.

Mai multe informaţii şi înscrieri: www.ski-kids.ro

Foto: arhiva/infobrasov.net

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.