Călătoriile cu transportul public se vor putea plăti cu cardul bancar, direct în autobuz

Călătoriile cu transportul public se vor putea plăti cu cardul bancar, direct în autobuz

Brașovul va intra, în curând, în rândul marilor orașe în care călătoriile cu transportul public se pot plăti și cu cardul bancar, în autobuz. Astfel, călătorii nu vor mai fi nevoiți să cumpere bilet, ci doar să aibă card la o anumită bancă.

RATBV testează un nou model de validatoare a titlurilor de călătorie, care să permită inclusiv plata biletului în autobuz, direct cu cardul bancar. Noul tip de validator a fost  montat pe autobuzele marca Menarini, intrate de urând în funcţiune, însă ele nu pt fi folosite deocamdată, fiind acoperite cu un anunţ care îi informază pe cetăţeni că ele sunt în teste.

Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al SC RATBV SA, deocamdată se poartă negocieri între operatorul de transport public din Braşov şi instituţiile financiar-bancare, pentru ca acestea din urmă să accepte sistemul de taxare propus.

Pe autobuzele noi au fost instalate aceste cititoare de carduri bancare pentru tranzacţii de valori mici. Aceste dispozitive nu sunt de tip POS, ceea ce înseamnă că la folosirea cardului pentru plata călătoriei nu se verifică automat dacă în cont există sau nu sunt bani. Momentan, în România nu există un astfel de sistem şi nici o procedură privind acest gen de tranzacţii. În astfel de situaţii, dacă în cont nu sunt banii necesari achitării biletului, banca ar trebui să îşi asume că la alimentarea contului se face şi plata către RATBV. Este o măsură minimă de siguranţă pe care banca ar trebui să şi-o asume. În această perioadă purtăm discuţii cu băncile pentru stabilirea unei proceduri, însă nu ştim cât va dura până ajungem la un acord cu ele. Noi sperăm ca în scurt timp să încheiem un protocol care să ne permită implementarea acestui sistem de plată a biletelor cu ajutorul cardului”, a declarat preşedintele CA al SC RATBV SA, George Cornea.

Deocamdată, o singură bancă din România s-a arătat dispusă să realizeze astfel de tranzacţii, a mai adăugat Cornea.

Alte articole:   Întreruperi de energie electrică în Brașov și mai multe localități din județ

Foto: arhiva/adevarul.ro

Loading...
  1. In Bucuresti cei de la RATB folosesc BRD-ul pentru plata calatoriilor cu cardul deci cel mai probabil asta se va intampla si la Brasov

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap