Zeci de polițiști brașoveni participă la protestul din fața sediului MAI, la București

Zeci de polițiști brașoveni participă la protestul din fața sediului MAI, la București

Timp de două zile, polițiști și angajați din penitenciare, din toată țara, vor protesta în Capitală, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne (MAI), solicitând condiţii de lucru mai bune şi o salarizare echitabilă.

La manifestația, care ar urma să adune 5.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, vor participa și aproximativ 60 de polițiști brașoveni.

Aceștia au plecat joi dimineața, la București pentru a protesta în fața sediului ministerului de resort, nemulțumiți de  condițiile precare de muncă și de faptul că fac foarte multe ore suplimentare, după cum spune Dan Pupăză, liderul Sindicatul Polițiștilor Braşov.

„Orele suplimentare ar trebui să le fie plătite cu 175%, însă, de cele mai multe ori, nu primesc decât 75%, adică, pentru o zi de weekend sau de sărbătoare în care muncesc, primesc mai puțin decât pentru o zi obișnuită. „Am ales datele de 7 şi 8 februarie pentru a protesta la Bucureşti, deoarece tot în aceeaşi perioadă se desfăşoară şi JAI (Consiliul Justiție și Afaceri Interne al UE . nota red.). Suntem nemulţumiţi de salarii, de faptul că suntem prea puţini şi trebuie să facem ore suplimentare, care nu sunt plătite aşa cum prevăd normele, de logistică. Când muncim în weekend, ar trebui să fim plătiţi cu 175%, adică o zi de lucru plus încă 75%. Ei spun să ne luăm liber, dar, cum suntem prea puţini, nu prea avem când să ne luăm acele libere. Dacă reuşim să ne luăm o zi liberă, ne mai dau încă 75%, dar, de obicei, rămânem cu doar 75%, adică nici măcar o zi normală de lucru, deşi noi mergem sâmbăta şi duminica la muncă”, spune Dan Pupăză.

În cazul în care doleanțele polițiștilor nu vor fi îndeplinite, aceștia se găndesc să înăsprească mijloacele de protest.

 Ultima dată când am fost, anul trecut, nu ne-a băgat nimeni în seamă, nu am avut cui înmâna revendicările. Dacă nici de această dată nu vom fi primiți, ne gândim la măsuri de protest mai drastice, în sensul că nu vom mai veni suplimentar la serviciu, nu vom mai răspunde decât la programul normal de lucru și de restul să vină ei!”, a mai spus Pupăză.

Angajaţii din Penitenciarul Codlea nu participă la acţiunea revendicativă, întrucât s-au afiliat la altă federație sindicală.

Protestul poliţiştilor, lucrătorilor din penitenciare şi rezerviştilor are loc joi și vineri, în faţa M.A.I., a Ministerului Justiţiei şi a Parlamentului.

Aceștia vor protesta dimineață în faţa sediului MAI, apoi începând cu ora 12.00, la sediul Ministerului Justiţiei,iar vineri, protestul va continua, începând cu ora 08.30, la Parlament.

Protestul este organizat de către Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Federaţia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor şi Forumul Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Foto: arhiva/observator.tv

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap