blog-logo

Sentință definitivă în cazul crimei de la Cața: câte 20 de ani de închisoare cu executare

Sentință definitivă în cazul crimei de la Cața: câte 20 de ani de închisoare cu executare

La câte 20 de ani de închisoare cu executare au fost condamnați cei doi ciobani care şi-au omorât un coleg, anul trecut, în apropierea satului Beia din comuna Caţa, apoi au abandonat cadavrul lângă calea ferată ca să-şi ascundă fapta.

Inițial, cei doi bărbați au fost condamnați la 20 de ani de închisoare, de Tribunalului Braşov, iar Hotărârea a fost confirmată, zilele trecute de judecătorii Curţii de Apel Braşov și a devenit definitivă.

Pe lângă anii de închisoare, cei doi inculpaţi vor avea şi obligaţia să plătească, în solidar, 80.000 de lei cu titlu de daune morale şi 4.000 de lei cu titlu de daune materiale, către partea civilă S.I., scrie mytex.ro.

Alte articole:   Ucigașul jandarmului a fost arestat. Mesaj emoționant din partea colegilor

Din pedepsele la închisoare va fi scăzută perioada petrecută de cei doi bărbaţi în stare de reţinere şi arest preventiv (18 aprilie 2018 – la zi).

Amintim că anul trecut, în luna aprilie, cadavrul unei persoane, care prezenta lovituri la cap şi opt lovituri de cuţit în spate, a fost găsit în apropierea căii ferate dintre Caţa şi Beia, iar suspecții au fost identificați imediat.

 „Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în noaptea de 17/18.04.2018, în jurul orei 5.00, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, cei doi inculpați, ciobani, colegi cu victima, au condus-o pe aceasta pe calea ferată din proximitatea satului Beia, com. Caţa, jud. Braşov, unde au lovit-o în mod repetat cu o bâta în cap şi au înjunghiat-o de mai multe ori în spate cu un cuţit, producându-i decesul”, a informat, la vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procuror-şef Secție urmărire penală, Adrian Aldea.

Inculpaţii au fost reţinuţi în ziua în care a fost descoperit cadavrul victimei, apoi au fost arestaţi preventiv.

Alte articole:   România, detronată de Bulgaria din prima poziție în UE la un capitol sumbru: mortalitatea infantilă

Printre probele adunate la dosar se numără o lamă de cuţit, un briceag şi fragmente de material textil găsite într-o sobă şi în vatra focului din spatele unei şuri.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.