blog-logo

„Republica Moldova Prezintă”, la a doua ediție sun Tâmpa. Chișinăul, interesat de înfrățirea cu Brașovul

Un grup de reprezentanți ai Primăriei municipiului Brașov din România, în frunte cu viceprimarul Mihai Costel, a fost în vizită la Chișinău, la invitația camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova, pentru a participa la expoziția „Fabricat în Moldova”.

Cu această ocazie, edilii brașoveni s-au întâlnit cu reprezentanții Primăriei Chișinău, care își doresc o colaborare între cele două administrații publice locale.

„Am fost la Chișinău pentru a semna protocolul de colaborare dintre municipiul Brașov și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, alături de care vom organiza în curând a doua ediție a evenimentului «Republica Moldova Prezintă», care anul trecut s-a dovedit a fi unul de succes. Pe lângă relația comercială dintre Republica Moldova și Brașov, există posibilitatea dezvoltării unei colaborări la nivel administrativ cu municipiul Chișinău, aflat acum la început de drum în ceea ce privește proiectele europene și accesarea de fonduri nerambursabile. În cursul vizitei mele am avut o întâlnire la primăria Capitalei cu primarul interimar Ruslan Codreanu, căruia i-am prezentat experiența și expertiza pe care Brașovul le are din acest punct de vedere. Împreună, sperăm ca în viitorul apropiat să putem dezvolta o platformă de comunicare pe mai multe paliere, atât la nivelul mediului de afaceri, cât și la nivel de administrație publică locală și societate civilă”, ne-a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Primarul general interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, și-a arătat deschiderea față de preluarea anumitor experiențe și expertize pe care le are orașul din România în colaborarea cu partenerii de dezvoltare, precum și vizavi de colaborarea cu societatea civilă și mediul de afaceri din Brașov.

Primarul general interimar al Chișinăului s-a arătat interesat de colaborarea cu Brașovul pe proiecte de infrastructură, investiții, dar și ca parteneri în proiecte europene.

„Le-am prezentat reprezentanților administrației publice din Chișinău cum funcționează Consiliul Local, că avem consilieri cu responsabilități pe cartiere. De asemenea, au fost interesați de modul cum este rezolvată problema parcărilor și ce soluții avem la Brașov. Trebuie precizat că ei nu au documentații de urbanism care să stabilească anumite reglementări de urbanism. Nu există planuri urbanistice de detaliu sau un PUG. Apoi, un alt subiect abordat a fost cel de promovare a culturii și sportului. Le-am explicat că noi facem selecție de proiecte culturale depuse de ONG-uri și instituții, în plan local, iar mișcarea sportivă de masă, dar și de performanță, este susținută de municipalitate prin clubul Corona”, a precizat consilierul local Adrian Oprică, membru al delegației brașovene.

Părțile au convenit ca în perioada următoare să desfășoare vizite oficiale la nivelul administrației publice locale, care să pună bazele inițierii unui Acord de înfrățire dintre municipiile Chișinău și Brașov.

Alte articole:   Inspectoratul Școlar Județean Brașov a recepționat 180.500 de teste rapide antigen din salivă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2

Acord-cadru de parteneriat pentru „Republica Moldova Prezintă”

Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Primăria Brașov au semnat, vineri, 1 februarie, la Chișinău, un Acord-cadru de parteneriat ce prevede organizarea în luna iunie curent, la Brașov, a celei de-a doua ediții a Expoziției „Republica Moldova Prezintă”.

Președintele Camerei, Sergiu Harea, a declarat că acest eveniment oferă posibilitatea de a scoate în evidență companiile din Republica Moldova, produsele autohtone și de a încheia noi contracte de cooperare.

Potrivit acordului de parteneriat, CCI a Republicii Moldova se va ocupa de alegerea participanților la expoziție, realizarea formalităților vamale pentru produse și asigurarea cazării invitaților. Primăria Brașov va pune la dispoziția evenimentului Piața Sfatului, va asigura spațiile de desfacere și va fi principalul promotor al evenimentului.

Alte articole:   ANSVSA: Loturi de tobă de porc contaminată cu Listeria monocytogenes , retrase de pe piață

Reamintim că acest eveniment este la a cincea ediție, după două ediții la Iași, una la Ploiești și una, în luna iunie 2018, la Brașov.

Colaborare cu Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Viceprimarul Mihai Costel a avut o întrevedere și cu conducerea Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău.
„Am avut o întâlnire cu directorul Teatrului Național Mihai Eminescu, Petru Hadarca, teatru prezent pe scena brașoveana la ultimele ediții ale Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană. Am discutat cu dl. Hadarca posibilitatea implicării Teatrului Național in organizarea Ziua Limbii Române, eveniment sărbători în fiecare na, la Brașov, în data de 31 august”, a mai precizat viceprimarul Mihai Costel.
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate