Un nou caz de pestă porcină în apropiere de Braşov

Un nou caz de pestă porcină în apropiere de Braşov

Un alt caz de pestă porcină a fost depistat la Covasna!

După ce la sfârşitul săptămânii trecute au fost identificate două cadavre ale unor porci, la o groapă de gunoi din oraşul Sfantu-Gheorghe, în cazul cărora a fost confirmat virusul pestei porcine, astăzi, DSV Covasna a decis să sacrifice de urgență toate animalele aflate în gospodăriile dintr-un cartier din municipiul Sfântu Gheorghe, după ce virusul a fost confirmat într-o altă gospodărie.

Reprezentanţi ai Direcției Sanitar – Veterinare Covasna au precizat că măsura a fost luată pentru ca boala să nu se extindă.

Uciderea porcilor s-a început din cauza faptului că a fost depistată boala la un alt animal, la un alt proprietar, și se pare că există riscul de a se dispersa. Soluția este să ucidem toți porcii. După ce se finalizează cercetarea putem să spune dacă va fi afectată populația județului Covasna, depide în ce măsură se extinde pesta’’, a declarat directorul DSV Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor potrivit realitateadecovasna.net.

Direcția Sanitar Veterinară Covasna îi sfătuiește pe localnici să anunțe de urgență orice caz de moarte sau îmbolnăvire a porcilor.

Alte articole:   Accident la ieșirea din Zărnești spre Râșnov
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap