100 de muncitori indieni vin la Brașov să lucreze la un proiect imobiliar

100 de muncitori indieni vin la Brașov să lucreze la un proiect imobiliar

Deficitul de muncitori calificaţi în construcţii, estimat de patronate la circa 200.000 de angajaţi, i-a obligat pe dezvoltatorii imobiliari să caute soluţii pentru a-şi putea duce la bun sfârşit proiectele.

Marile firme de construcţii resimt foarte puternic exodul forţei de muncă autohtone. Atât oamenii de afaceri, cât şi autorităţile reclamă lipsa muncitorilor calificaţi. Astfel, tot mai multe companii apelează la forţă de muncă de peste hotare. De exemplu, unul dintre cei dezvoltatorii imobiliari din Braşov a apelat la mâna de lucru din India, ţinând cont de faptul că, la nivelul întregii ţări, disponibilitatea de personal calificat este redusă, iar din primăvară va începe construcţia unui nou ansamblu rezidenţial, pe o suprafaţă de 10 hectare, care cuprinde aproximativ 2.000 de apartamente, precum şi numeroase facilităţi integrate.

În total, 100 de indieni vor veni din luna martie la Braşov pentru a lucra la noul proiect care presupune construcţia de locuinţe, dar şi a unor spaţii de birouri şi a unei zone comerciale cu supermarket, restaurante, bănci, dar şi un centru wellness cu o piscină semiolimpică. Urban Plaza va fi primul ansamblu rezidenţial din Braşov cu toate aceste facilităţi integrate.

„Este un proiect la care lucrăm de aproape 2 ani, fiindcă proiectăm în detaliu fiecare secţiune a întregului ansamblu, dar şi a fiecărei locuinţe. Am luat în calcul totul, astfel ca atunci când ajungem la execuţie să fie mai uşor. Vom construi practic un nou cartier, astfel că am prevăzut o serie de spaţii de care orice persoană are nevoie sa fie cat mai aproape de casă. Am rezervat spaţiul necesar inclusiv pentru amenajarea unei grădiniţe de stat şi, de asemenea, pe o suprafaţă de un hectar vom amenaja un parc, care a fost proiectat de către unul dintre cei mai renumiţi arhitecţi italieni, Gianfranco Paghera, cunoscut pentru numeroasele gradini din Dubai, dar nu numai”,  a declarat Ionuţ Anghelus, reprezentantul dezvoltatorului imobiliar.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Lituania închide granițele pentru români. Ce condiții au pus austriecii
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.