blog-logo

2 milioane de lei nerambursabili pentru Liceul I.C. Drăgușanu din Victoria

2 milioane de lei nerambursabili pentru Liceul I.C. Drăgușanu din Victoria

La sediul ADR Centru din Alba Iulia a fost semnat, la finalul săptămânii, contractul de finantare a proiectului propus de edilii din orasul Victoria, prin Programul Operational Regional 2014-2020. Cererea de finantare, in valoare totala de 2 milioane lei, are denumirea „Lucrari eficientizare energetica Cladire Corp L Liceul Teoretic I. C. Dragusanu”.

Din partea ADR Centru contractul a fost semnat de Simion Cretu, directorul general ADR Centru, iar pentru administratia publica locala din orasul Victoria, de Gheorghe Cristian. Investitiile vor fi sustinute cu fonduri nerambursabile alocate prin Prioritatea de Investitii 3.1.B cadrul Programului REGIO.

”Programul Operational Regional 2014-2020 permite atragerea de resurse europene pentru dezvoltare si in cazul oraselor mai mici. Administratia publica locala din Orasul Victoria a pregatit un proiect in valoare de peste 3,5 milioane lei pentru valorificarea unui teren neutilizat si transformarea acestuia intr-un parc modern, iar acum utilizeaza inca 400.000 euro pentru reabilitarea termica a cladirii Liceului. Asta dovedeste interesul public pentru fondurile europene si raspunsul prompt al administratiei la apelurile de proiecte privind imbunatatirea eficientei energetice pentru cladirile publice. Proiectul este binevenit pentru intreaga zona, in special pentru elevi si cadrele didactice. Pana la urma, in Regiunea Centru dovedim ca putem realiza proiecte in folosul comunitatilor locale, conforme cu cerintele programelor comunitare si utilizand cu chibzuinta fondurile europene”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Alte articole:   Accident pe DN11, la Popasul Căprioara

Cererea de finantare pentru proiectul „Lucrari eficientizare energetica Cladire Corp L Liceul Teoretic I. C. Dragusanu”, are ca obiectiv reabilitarea termica si cresterea eficientei energetice a cladirii, prin derularea mai multor tipuri de lucrari. Concret, se vor monta panouri solare pe acoperisul existent, pe latura sudica, se va realiza anveloparea cladirii cu termosisteme actuale, precum si o reabilitarea a finisajelor existente, atat la interior cat si la exterior. Evident, inainte de asta se vor schimba si moderniza instalatiile existente, se vor schimba tamplariile interioare cu tamplarii moderne si se va termoizola podul. Valoarea totala a proiectului este de 2.030.610,02 lei, din care finantarea nerambursabila alocata este de 1.989.997,80 lei (putin peste 440.000 euro), diferenta fiind contributia beneficiarului. Acest proiect se va finaliza pana in 31 august 2020.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate