Variantă finală pentru Acordul BERD – Primăria Brașov pentru spitalul regional

Variantă finală pentru Acordul BERD – Primăria Brașov pentru spitalul regional

Specialiștii Primăriei Brașov și reprezentanții BERD au definitivat vineri varianta Acordului între Municipiul Braşov şi BERD pentru consultanța necesară proiectului de construcție a Spitalului Regional Clinic de Urgenţă Braşov.

Potrivit acestei înțelegeri, „care tebuie ratificat de către Consiliul Local, în ședința extraordinară anunțată pentru data de 6 februarie, BERD va acorda municipiului Brașov o sumă de 2,5 milioane de euro nerambursabilă, la care vor fi adăugați 250.000 de euro, cota de co-fnanțare de la bugetul local.

Banii vor fi cheltuiți pentru toate studiile și documentațiile necesare acestui proiect, care va fi realizat în parteneriat-public-privat.

„În paralel trebuie să ne corelăm cu Ministerul Sănătății și Ministerul Finațelor, pentru implementarea acestui proiect. Am discutat și zilele trecute cu ministrul Sănătății, la Brașov, iar un reprezentant a participat la elaborarea acestui document. Această legătură va continua, pentru că este important ca spitalul regional, care este parte a Masterplanului de sănătate al României, să fie construit la Brașov de Primăria Brașov, iar partea de buget de sănătate să fie asigurată de stat, prin CAS. Va fi un spital public, la standarde europene, dar diferit, ca mod de funcționare, de spitalele publice din România. Medicii vor avea la dispoziție tot ce au nevoie pentru a face ce trebuie pentru pacienți, iar partea de administrație, de management economic, va fi asigurată de un partener privat, astfel încât acest spital să fie eficient“, a explicat primarul George Scripcaru.

„Este vorba despre o asistență tehnică și financiară pe care BERD o pune la dispoziția Municipiului Brașov. Scopul este de a ajuta municipalitatea și celelalte autorități implicate în pregătirea documentației Spitalului Regional, în regim de parteneriat public-privat, până la semnarea parteneriatului public-privat. BERD are expertiză în acest domeniu, conceptul se referă la întreg ciclul de funcționare al spitalului, de la proiectare și până la operare, și ia în calcul toate aspectele relevante, astfel încât spitalul să poată fi funcțional și eficient “, a explicat Venera Vlad, director asociat al Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare.

În următoarele trei luni, municipalitatea va pune la dispoziția BERD studiul de prefezabilitate, care este deja în procedură de achiziție, iar BERD va contracta consorțiul de consultanți care va lucra apoi pentru definitivarea documentației.

Alte articole:   ITM Brașov a dat amenzi de peste 100.000 de lei, în doar șase zile!

Scopul final este prezentarea celei mai bune soluții aplicabile Brașovului, pentru începerea construcției și susținerea activității spitalului.

„Pentru noi este foarte important să ajungem la o soluție care să fie implementată și să funcționeze eficient, să vorbim despre un proiect foarte riguros, fezabil și util comunității“, a spus Venera Vlad.

Reamintim că miercuri, reprezentanții Primăriei, Ministerului Sănătății și BERD s-au întâlnit pentru a pune la punct ultimele detalii ale aceastui acord.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.