Digi24 închide stațiile locale din țară

Digi24 închide stațiile locale din țară

Postul de stiri Digi24 a luat decizia de a inchide statiile locale din tara, intr-un proiect de eficientizare a activitatilor trustului media, se arata intr-un comunicat transmis de grupul Digi/ RCS&RDS.

Potrivit informatiilor Paginademedia.ro, sefii statiilor locale au inceput sa isi anunte angajatii in legatura cu aceasta situatie inca de aseara. Conform acelorasi surse, cei care au contracte pe perioada determinata nu vor mai avea prelungita relatia cu postul de televiziune. Cei care au contracte pe perioada nedeterminata vor primi din partea conducerii propuneri pentru a ocupa alte pozitii.

Inchiderea statiilor locale vine intr-o perioada agitata pentru Digi24. In afara concedierilor din teritoriu, statia de stiri nu a mai prelungit o serie de contracte, nici la parte din agajatii din Bucuresti. Printre cele mai cunoscute nume, Tudor Musat, unul dintre prezentatorii imagine ai Digi24, dar si o serie de reporteri, mai scrie Pagina de Media.

Alte articole:   Fotbaliştii Coronei se întorc cu victorie de la Blejoi

Digi | RCS & RDS va derula, incepand cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activitatilor din trustul media (in special in televiziune), constand in extinderea retelei de corespondenti locali din tara si in consolidarea redactiei centrale a postului Digi 24. Totodata, pentru a optimiza utilizarea resurselor in divizia media, compania va demara procedurile privind renuntarea la licentele audiovizuale ale studiourilor regionale si va creste nivelul de dotare a echipelor de corespondenti.

In ultimii ani, piata media si comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrand spre continuturile difuzate online sau multi-platforma. Site-urile televiziunilor sau site-urile de stiri atrag tot mai multi vizitatori, ceea ce conduce la scaderea audientei altor canale. Continuturile difuzate online ofera nu numai informatie de interes national si international, ci si actualitate din proximitate (regiune, localitate).

Alte articole:   ,,Oameni şi datini”, concurs naţional de fotografie etnografică, la Centrul Cultural Reduta

Conducerea companiei a efectuat o analiza a eficientei activitatii redactiei centrale Digi 24, a retelei de studiouri regionale si a performantelor actualei forme de organizare a activitatii media. Din aceasta analiza a rezultat ca este necesara o regandire a modelului de business in divizia de media, pentru a tine pasul cu exigentele si nevoile publicului si pentru a raspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu si lung.

In urma proiectului de eficientizare, reteaua de corespondenti se va mari de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe judete invecinate. In acelasi timp, redactia centrala Digi 24 va viza integrarea in echipa de la Bucuresti a jurnalistilor si a personalul tehnic si de productie din studiourile regionale. Dupa finalizarea demersurilor privind renuntarea la licentele audiovizuale, emisia statiilor regionale ale Digi 24 va inceta. Digi 24 detine, in prezent, 8 studiouri regionale in Brasov, Constanta, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Timisoara, se arata in comunicatul Digi.

Distribuie dacă îți place!
  1. Mare paguba! Oricum suntem pe net toata ziua. Nici telecomanda nu o mai gasesc de cand nu am mai pornit televizorul.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate