blog-logo

Bugetul pe 2019: creșterea economică, bazată pe creșteri de salarii, pensii și investiții

Bugetul pe 2019: creșterea economică, bazată pe creșteri de salarii, pensii și investiții

Bugetul pe 2019 asa cum a fost construit este posibil sa aiba un efect de bumerang atat pentru putere, cat si pentru opozitie. Este greu de criticat deoarece bugetul cuprinde  cresteri de salarii, de pensii si mai multi bani pentru investitii.  Este dificil de pus in aplicare, deoarece nu se bazeaza pe realitatile economice, spune fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu.

„Bugetul a fost elaborat, ca si cel din 2018, prin stimularea cresterii economice prin alocare de mai multi bani pentru salariile bugetarilor si investitii. In realitate s-a inregistrat o decelerare a consumului, iar investitiile au avut o contributie negativa la cresterea economica. Este greu de crezut ca marile proiecte de investitii anuntate de Guvern isi vor produce efecte bugetare in acest an”, aprecizată Ialomțianu.

Alte articole:   Primele efecte concrete regionale în lupta anti-COVID: relațiile de amiciție

În opinia acestuia, din cauza ca bugetul pe 2019 are la baza politica fiscala expansionista, este posibil ca persoanele multumite de acest buget sa plateasca un pret prea mare prin cresterea preturilor si a dobanzilor, a devalorizarii monedei nationale si chiar pierderea locurilor de munca.

„Pentru opozitie va fi greu sa critice acest buget, cu exceptia transferului de cheltuieli catre bugetele locale ce va pune intr-o situatie dificila administratia publica locala. Ar fi bine ca opozitia sa vina cu solutii care diminueaza efectele negative care pot aparea in urma punerii in aplicare a a acestui buget”, consideră fostul ministru de Finanțe, într-o analiză realizată pentru newsbv.ro.

Distribuie dacă îți place!
  1. Tot bătut în cap a rămas bugetarul ăsta de Tâmpilițianu. Dacă chiar vor fi investiții, acestea sunt, în teorie, benefice. Nu erau bune cele ale colegei sale, Nuți, piranda lui Băsescu.
    Numai că nu vor fi investiții decât pe hârtie. Din banii astfel alocați se vor da tot salarii pentru bugetari. Asta deoarece moroiul le-a dat liber tuturor să facă ce-i taie capul.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.