blog-logo

Ministrul Pintea mai promite suplimentarea cu 30 de paturi de terapie intensivă la Județean

Ministrul Pintea mai promite suplimentarea cu 30 de paturi de terapie intensivă la Județean

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a lansat o promisiune conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Braşov de majorare  a numărului  de paturi de terapie intensivă cu 30, la această oră existând foarte puține, numai 20, chestiune pe care ar fi aflat-o abia acum.

Consiliul Județean i s-a pus condiția de a veni cu un plan concret de relocare  a paturilor, iar partea de dotare completă cu aparatură medicală să fie făcută de Ministerul Sănătății.

Ministrul Sorina Pintea l-a informat pe președintele Consiliului Județean și despre o oportunitate de finanțare care, la fel ca în cazul dotării cu un RMN-ul de ultimă generație, venit anul trecut la Brașov, se va face prin Guvern. Mai precis,  în luna martie va fi demarată o amplă licitație prin care Banca Mondială va aduce echipamentele necesare sălilor de operație. Guvernul va oferi, în acest fel, sprijin pentru înființarea specialităților de chirurgie cardiovasculară și chirurgie toracică, cu dotări adecvate.

Alte articole:   29.11.2020 - 5.554 cazuri noi de infectare cu COVID 19 în ultimele 24 de ore, dintre care 364 la Brașov

Oficialul guvernamental a relatat și faptul că a făcut o deplasare la Londra pentru a discuta cu reprezentanții Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, după ce a emis ordinul de ministru prin care Spitalului Clinic Regional de Urgență îi era alocat un număr concret de paturi și o structură care să acopere urgențele în materie de sănătate ale regiunii.

De altfel, mâine, reprezentanții autorității publice locale vor avea discuții cu reprezentanții BERD pe marginea schiței de acord trimisă de viitorul finanțator. Ministrul Sănătății a anunțat că a delegat un specialist care să ia parte la această întâlnire, din partea statului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.