Arnold Ungar (FDGR): La Brașov există două biserici evanghelice, una corectă, una…

Arnold Ungar (FDGR): La Brașov există două biserici evanghelice, una corectă, una…

Dezvăluirile în exclusivitate făcute de newsbv.ro referitoare la subevaluarea proprietăților bisericilor din municipiul Brașov au fost subiectul unei interpelări în plenul ședinței de luni a Consiliului Local.

Consilierul local al Formului de Drmocrat al Germanilor din România (FDGR) Arnold Ungar a solicitat informații pe această temă.

„Cu toții am luat cunoștintă la materiale apărute in mass-media, despre clădiri care aparțin unor entităţi juridice care nu au fost reevalate, că nu se plătește impozit și că bugetul local a fost văduvit. Aceste entități sunt mai speciale și nu vreau să se creadă că fac un atac la adresa lor. Dar pentru că noi administrăm bunurile orașului , dar și de cele care nu sunt, trebuie să avem evidența lor, iar prin lege se spune foarte clar că aleșii locali răspund în condițiile legii, civil sau penal, în exercitarea atribuțiilor ce le revin. Atat la acțiuni, cat și la inacțiuni. Și atunci, ca să nu spună cineva că nu facem nimic, vreau să adresez următoare întrebare: AGA de la Direcția Fiscală să ne informeze în scris și să știe și cetăţenii Brașovului dacă există o pagubă dacă nu au fost reevaluate. Dacă da, să ne spuna și cine trebuie să facă ceva. Am citit acolo că o clădire e cinci lei. Nu iei niciun pachet de ţigări cu banii ăştia. Cineva trebuie să ia măsuri. Apoi, să facem solicitare la AGA RIAL, că dacă despre clădirile altora, sa zicem ca nu am stiu, să ne spuna care e situatia cu clădirile care sunt în propritatea municipiului Brașov, și să vedem dacă acolo s-au făcut, ca să nu scrie iar ăsta (termen folosit de sași în diplomație când se referă la o persoană incomodă – n.a.) că sunt subevaluate. Si încă ceva, să ne spună ce clădiri au fost refacute pe bani grei si dacă au fost reevaluate la valoarea reală”, a afirmat Ungar în plenul Consiliului Local.

Alte articole:   Până în 4 septembrie brașovenii pot solicita înscrierea în Registrul electoral pentru alegerile locale

Primarul George Scripcaru a precizat, la rândul lui, că a avut discuții cu reprezentanții Bisericii Evanghelice, despre lucrările în derulare la imobilele din patrimoniul, ce lucrări au unde sunt proprietari de imobile, și discuții asupra celor care sunt proprietatea Bisericii Evanghelice sau ale municipalității, cum este cazul Colegiul Johannes Honterus.

„Trebuie făcută o documentație de către evaluatori autorizați, care trebuie plătiți, care să dea valoarea imobilelor, și să fie depuse la Direcția Fiscală. Este adevărat, sunt clădiri unde se desfășoara diferite activități sau unele cu caracter social. Însă clădirea trebuie reevaluată. Același lucru, și la nivelul RIAL-ului, este aceeași situație, iar la discuția cu conducerea RIAL, am vorbit să facă același lucru, să facă reevalurăilr, pentru a aduce situația la zi. Împreună cu Direcția Fiscală o să facem notificări și să aducem la cunoștința celor în cauză să facă acest lucru. Mai mult, avem în istoric monumente istorice categ. A, scutite de impozite, pentru a fi întreținute, lucru care nu prea s-a întâmplat. Mai avem și parteneriatul dintre Consiliul Local cu Asociatia prin care ne-am propus refacerea fațadelor clădrilor din municipiul Brașov. Am cerut Direcției Fiscale să ne propună soluții pentru a discuta acceastă situația cu cei în cauză. În acest an, o să procedăm la constituirea Comsiei pe baza notificărilor celor care sunt proprietari de clădiri în Centrul Istoric de igienizare și reparația acestor imobile, să știe care sunt consecințele. Începând cu luna viitoare, comisia cu reprezentanţi  de la Direcția Arhitect sef, Poliția Locală și Direcția Fiscală, o să propună un proiect de hotărâre de consiliu local, prin care să intre în vigoare procedura de impozitare de 500% a mobilelor dacă sunt lăsate în paragina”, a declarat Scripcaru.

Alte articole:   05.08.2020 Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 3413 în județul Brașov. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 91 de cazuri noi

În replică, pentru că primarul s-a referit la Biserica Evanghelică, Arnold Ungar a ţinut să precizeze că, la Braşov, există două biserici evanghelice: una la Biserica Neagră şi una în Bartolomeu, iar el reprezintă biserica din Bartolomeu, „care este corectă şi a făcut reevaluările imobilelor”. Pe cale de consecinţă, celaltă este…

Nui ştim cum este la saşi, dar românii au o vorbă: „Gură păcătosului… adevăr grăieşte!”

Foto: Gazeta Braşovului

CITEȘTE ȘI: 

Alte articole:   Trafic restricționat pe DN1, la intrarea în Făgăraș dinspre Sibiu, din 10 august
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate