blog-logo

Incendiu în această dimineață la Kronospan

Pompierii militari au fost alertați să intervină la un incendiu care a izbucnit în această dimineață la Kronospan.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov a confirmat existența incendiului.

Incendiul s-a extins la acoperișul unei hale de prelucrare a lemnului și s-a manifestat cu degajare mare de fum. Utilajul nu era functional in momentul izbucnirii incendiului.

La fața locului intervin 6 autospeciale cu apa si spuma si 2 autoscari din cadrul ISU Brașov. A ars acoperisul halei pe o suprafata de aproximativ 600 mp. Incendiul a fost localizat in aproximativ 30 de minute si nu s -a extins la alte hale care erau practic lipite de hala cuprinsa de incendiu.

Alte articole:   Începe vaccinarea profesorilor. Cabinete dedicate personalului din învățământ, deschise în fiecare județ

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brașov, din informațiile pe care le deține, compania deține „autorizație de incendiu”: „Se va verifica daca se mai respecta conditiile care au stat la baza eliberarii autorizatiei de securitatea incendiu”.

Nu s au inregistrat victime.

Despre Kronospan

Kronospan a intrat pe piața din România în anul 1999 când a deschis o firmă de import. În 2004 a achiziționat de la Gruppo Fratifabrica de la Sebeș care produce PAL (plăci aglomerate din lemn) și MDF (medium-density fibreboard) pentru industria mobilei, într-o tranzacție de 250 milioane euro. Capacitatea de producție anuală este de 840.000 de metri cubi de PAL și de 384.000 de metri cubi de MDF[3].

În decembrie 2009 a inaugurat la Brașov o fabrică de plăci din lemn OSB (plăci din fibre orientate) pentru industria construcțiilor în care a investit 200 milioane euro. Capacitatea de producție de OSB este de 270.000 metri cubi, iar cea de PAL de 80.000 de metri cubi. Fabrica de la Brașov este a 27-a din rețeaua grupului austriac.

Alte articole:   Francul elvețian a pierdut 8 bani în două luni

În cursul anului 2007, Kronospan a ridicat pe platforma industrială de la Sebeș o instalație de producere a formaldehidelor, fără acord de mediu și fără autorizație de construire. Kronospan a importat această instalație în 2006 din Franța, de la fabrica Total-Atofina din localitatea Villiers Saint Paul după ce, în urma accidentelor repetate la fabrica respectivă, autoritățile franceze au decis închiderea sa.

În martie 2010, Comisia Europeană a avertizat pentru a doua oară România în urma încălcării normelor de mediu de către fabrica de formaldehidă a Kronospan Sebeș. Comisia a notat lipsa unor măsuri corespunzătoare în cazul fabricii din Sebeș, ceea ce încalcă legislația UE în domeniul impactului de mediu. (Wikipedia)

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate