blog-logo

Incendiu în această dimineață la Kronospan

Pompierii militari au fost alertați să intervină la un incendiu care a izbucnit în această dimineață la Kronospan.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov a confirmat existența incendiului.

Incendiul s-a extins la acoperișul unei hale de prelucrare a lemnului și s-a manifestat cu degajare mare de fum. Utilajul nu era functional in momentul izbucnirii incendiului.

La fața locului intervin 6 autospeciale cu apa si spuma si 2 autoscari din cadrul ISU Brașov. A ars acoperisul halei pe o suprafata de aproximativ 600 mp. Incendiul a fost localizat in aproximativ 30 de minute si nu s -a extins la alte hale care erau practic lipite de hala cuprinsa de incendiu.

Alte articole:   Vârsta de pensionare nu va fi majorată, iar stagiul complet de cotizare nu va fi modificat

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brașov, din informațiile pe care le deține, compania deține „autorizație de incendiu”: „Se va verifica daca se mai respecta conditiile care au stat la baza eliberarii autorizatiei de securitatea incendiu”.

Nu s au inregistrat victime.

Despre Kronospan

Kronospan a intrat pe piața din România în anul 1999 când a deschis o firmă de import. În 2004 a achiziționat de la Gruppo Fratifabrica de la Sebeș care produce PAL (plăci aglomerate din lemn) și MDF (medium-density fibreboard) pentru industria mobilei, într-o tranzacție de 250 milioane euro. Capacitatea de producție anuală este de 840.000 de metri cubi de PAL și de 384.000 de metri cubi de MDF[3].

În decembrie 2009 a inaugurat la Brașov o fabrică de plăci din lemn OSB (plăci din fibre orientate) pentru industria construcțiilor în care a investit 200 milioane euro. Capacitatea de producție de OSB este de 270.000 metri cubi, iar cea de PAL de 80.000 de metri cubi. Fabrica de la Brașov este a 27-a din rețeaua grupului austriac.

Alte articole:   ACS Kids Tâmpa râvnește la prima victorie din retur

În cursul anului 2007, Kronospan a ridicat pe platforma industrială de la Sebeș o instalație de producere a formaldehidelor, fără acord de mediu și fără autorizație de construire. Kronospan a importat această instalație în 2006 din Franța, de la fabrica Total-Atofina din localitatea Villiers Saint Paul după ce, în urma accidentelor repetate la fabrica respectivă, autoritățile franceze au decis închiderea sa.

În martie 2010, Comisia Europeană a avertizat pentru a doua oară România în urma încălcării normelor de mediu de către fabrica de formaldehidă a Kronospan Sebeș. Comisia a notat lipsa unor măsuri corespunzătoare în cazul fabricii din Sebeș, ceea ce încalcă legislația UE în domeniul impactului de mediu. (Wikipedia)

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.