VIDEO Conferință de presă PNL Brașov

VIDEO Conferință de presă PNL Brașov

Președintele organizației municipale a PNL Brașov, Adrian Oprică și consilierul local Carmen Țop-Ferghete susțin la această oră o conferință de presă.

Carmen Ferghete Top – „Sărbătorim 160 de ani de la Mică Unire, când a început modernizarea României, dar avem o problema foarte grabă. Actuala guvernare incearcă să transforme România în colhoz. Nu avem aprobat un buget național, ceea ce duce la neaprobarea bugetelor la nivel de localități. Este un record la nivelul României. În 2016, la jumaatea lunii ianuarie s-a aprobat bugetul, dar acum nici măcar nu se discută de liniile generale. Coalița PSD ALDE nu poate controla deficitul bugetar, care este acum de 3,3%, dar s-au angajat la 2,7%. Acest deficit va duce la instabiltiate economică pentru următorii ani”

Adrian Oprică: „Cu un premier corigent la Limba Română este drept că nu putem avea pretenții prea mari nici de la membrii Cabinetului de tristă existență al Vioricăi Dăncilă. 

Incompetența ridicată la rang de demnitate publică însă ne afectează pe toți. Recent, ministrul Turismului a scandalizat opinia publică cu un videoclip cu care are pretenția că ar promova turismul cultural și de city-break din România.

Din capul locului trebuie remarcată realizarea tehnică a videoclipului, care este jalnică, de faptul că nu are cap și coadă și este o înșiruire de imagini din câteva municipii, care a costat 151.130 de lei, realizat cu fonduri alocate în cadrul unui proiect realizat în marja Centenarului.

Alte articole:   Cel mai nou show de Stand Up Comedy: "Ăsta-i stand up?!" cu Teo și Victor Băra

City-break este un termen ce provine din limba engleză, acesta definind o excursie scurtă, efectuată între perioadele de concediu, în scopul relaxării într-un oraş turistic european, oraş în care se poate ajunge cu avionul în maxim 4 ore de zbor efectiv. Problema este că dl. ministru și cei care au comandat și aprobat clipul publicitar nu înțeleg că în această perioadă scurtă trebuie să ai ce vizita în orașul respectiv.

Cu respectul cuvenit locuitorilor din Târgu Jiu, dar în afară de operele marelui Brâncuși, care le vizionezi în două-trei ore, ca să o spunem cu indulgență, orașul nu prea mai oferă nimic unui turist. În schimb, orașe precum Clujul, Brașovul sau Oradea, au fost scoase de pe lista destinațiilor turistice pentru un city-break, ceea ce denotă din partea oficilialilor de la Ministerul Turismului fie o crasă incompetență, fie o indolență în ceea ce privește acest domeniu care ar trebui și poate aduce un aport important la nivelul economiei naționale.

Un city-break trebuie conceput în jurul unui eveniment, cum este Untold la Cluj, sau promovând o destinație către  un anumit grup țintă, într-o anumită perioadă a anului, cum ar fi Brașovul iarna, pentru iubitorii sporturilor albe. Efectul clipului de prezentare, care este un ghiveci ca mesaj, din păcate este nul. Măcar dacă ar fi strecurat un mesaj de genul „România, cea mai sigură țară din Uniunea Europeană” și ar fi avut un sens…

Alte articole:   Acțiune de ecologizare în Parcul Național Piatra Craiului

Dar să scoți Brașovul din lista destinațiilor turistice pentru un city-break sau chiar și culturale, având în vedere că pe teritoriu județului nostru sunt cele mai multe monumente istorice atestate, Castelul Bran, cetățile și bisericile fortificate, este o inepție marca PSD, partid care în mod vădit are alte preocupări decât interesul național și al românilor”.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap