Risc mare de avalanșe în Munții Făgăraș. Avertismentul salvamontiștilor

Risc mare de avalanșe în Munții Făgăraș. Avertismentul salvamontiștilor

Având în vedere căderile masive de zăpadă din ultimele zile şi prognoza meteorologică pentru  perioada următoare, reprezentanţii Salvamont Sibiu anunţă că riscul producerii de avalanşe în Munţii Făgăraş este mare, respectiv gradul 4, pe o scală de la 1 la 5.

Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, solicită turiștilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munților Făgărașului și de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă.

„Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munţilor Făgăraşului şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă. Solicităm turiştilor ca accesul la cabanele din zona turistică Bâlea Lac să se efectueze doar cu telecabina. În căldarea glaciară a lacului Bâlea deplasările trebuie efectuate respectând toate condiţiile impuse de perioada în care riscul de avalanşă rămâne ridicat”, arată reprezentanţii Salvamont Sibiu.

Turiștii care doresc să practice sporturi de iarna în această zonă sunt rugați să solicite informații și să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă. De asemenea, să fie dotați cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopata de zăpada, dispozitiv electronic de semnalizare/căutare în avalanșă).

Alte articole:   Brașovul realizează puțin peste 5 procente din exportul României

Reamintim faptul că traseele turistice superioare cabanelor din munții Făgărașului sunt închise.

Riscul de avalanșă se va menține și în zilele următoare.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.