blog-logo

Peste 6.500 de șoferi amendați pentru parcare neregulamentară, în 2018

Peste 6.500 de șoferi amendați pentru parcare neregulamentară, în 2018

Pe parcursul anului trecut, 6.600 de șoferi au fost amendați de polițiștii locali pentru că au parcat neregulamentar, potrivit bilanțului întocmit de Poliția Locală Brașov.

Șoferii au fost sancționați pentru parcarea autovehiculelor pe locurile speciale pentru persoane cu dizabilități – fără a avea acest drept, pe zone verzi, pe trecerile de pietoni, piste pentru biciclete, în intersecții sau în alte locuri cu vizibilitate redusă.

Au fost penalizați și cei ce au blocat accesul în instituții sau imobile, au parcat în stațiile RAT ori au oprit sau staționat în locuri nepermise, semnalizate ca atare.

Valoarea sancțiunilor aplicate de polițiștii locali se ridică la aproximativ 1,3 milioane de lei și aproape 7.200 de puncte de penalizare.

Alte articole:   Family Start: Guvernul anunță credite garantate de stat pentru organizarea de nunți, botezuri sau cumpărarea unei mașini

Cele mai multe sancțiuni, 2.011, în valoare totală de298.515 lei și 4.022 puncte penalizare, au fost aplicate șoferilor care au fost surprinși că au oprit în zona de acțiune a indicatorului „Oprirea interzisă”.

Mulți au fost și cei ce au blocat accesul în imobile, respectiv1.053, iar valoarea totală a amenzilor a fost de 162.700 lei.

Sancțiunile aplicate la HCL 152/2006 – privind reglementarea staționării și parcării pe domeniul pubic al municipiului Brașov a vehiculelor de transport marfă și călători au fost în număr de 798, în valoare de 285.700 lei.

Alți 603 conducători auto au fost amendați pentru că au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a avea dreptul, iar sancțiunile însumează 200.550 de lei.

Alte articole:   Sorin Cîmpeanu: Toate drepturile salariale ale angajaţilor din sistemul de educaţie au fost plătite

Potrivit polițiștilor locali, 529 de șoferi au fost amendați pentru că au oprit/staționat pe treceri de pietoni, piste de biciclete. Valoare amenzilor, în acest caz, a fost de 78.445 lei.

Cât privește numărul sesizărilor primite de Poliția Locală în anul 2018, acesta s-a ridicat la 442.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.