Campanie de strângere de semnături pentru creșă, grădiniță și școală nouă în cartierul Bartolomeu

PNL Brașov Organizația Bartolomeu a demarat o strângere de semnături pentru construirea unei creșe, unei grădinițe și a unui corp nou de școală în cartier.

Cartierul Bartolomeu prin noua zonă imobiliară Avantgarden 1, 2 și 3 s-a dezvoltat enorm în ultimul deceniu. Dacă acum 10 ani grădinița și școala din cartier erau pe jumătate goale, astăzi ele sunt insuficiente pentru nevoile demografice ale cartierului. Se estimează că peste 5.000 de familii – ÎN MAJORITATE COVÂRȘITOARE FAMILII TINERE, s-au mutat în cartierul Bartolomeu – Avantgarden, iar vechile amplasamente existente în cartier sau în proximitate – Creșa Nr.1 de pe Str. Carierei Nr.20, Grădinița nr. 5 de pe Str. Inului nr. 14, Școala 14 corpul B de pe Str. Agricultorilor Nr. 3, au devenit neîncăpătoare și sunt insuficiente pentru numărul copiilor existenți astăzi în această zonă.

PNL Brașov Organizația Bartolomeu a dat startul în urmă cu câteva săptămâni la o strângere de semnături în zona Avantgarden pentru construirea unei creșe, a unei grădinițe de stat și a unui nou corp de școală unde pe lângă membrii de partid, peste 20 de locatari voluntari au strâns semnături în blocurile lor din ușă în ușă.

O primă întâlnire cu locatarii din zona Avantgarden și voluntarii implicați în proiect -actuali și viitori părinți – a avut loc miercuri seară. La discuții au participat primarul George Scripcaru, consilierul local PNL Adrian Oprică – responsabil de zona Bartolomeu și Mihai Nanu – vicepreședinte BPL PNL Brașov, unde s-au discutat mai multe variante de lucru pentru construirea unei noi creșe, grădinițe și a unui corp de școală, având în vedere că în prezent în cartier nu mai există terenuri disponibile în proprietatea municipalității.

Alte articole:   Trenul Intercity Corona circulă din nou pe ruta Budapesta – Braşov

Acțiunea de strângere de semnături va continua și în zona veche a cartierului Bartolomeu începând de săptămâna viitoare.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.