Cum a fost sărbătorită Mica Unire la Braşov?

Cum a fost sărbătorită Mica Unire la Braşov?

Mica Unire a fost sărbătorită, astăzi, la Braşov. S-au împlinit 160 de ani de la Unirea Principatelor Române realizată de Alexandru Ioan Cuza, pe 24 ianuarie 1859.

La evenimentul din Piaţa Unirii au luat parte oficiali locali şi judeţeni, veterani, cadre militare, reprezentanţi ai instituţiilor publice, dar şi zeci de braşoveni.

,,Pentru mine ziua de 24 ianuarie înseamnă România, iar România înseamnă sufletul meu, România îmi curge în sânge şi le doresc tuturor românilor multă sănătate şi să dea Dumnezeu să ne respectăm între noi, aşa cum înaintaşii noştri şi-au dorit să fim toţi în mijlocul aceleiaşi graniţe în care suntem în momentul de faţă’’, a precizat prefectul Braşovului, Marian Rasaliu.

,,Este o zi extrem de importantă, este o zi în care noi românii am cosfiinţit ca să avem o singură naţiune şi să avem un singur stat”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

În urmă cu 160 de ani prin Mica Unire, Alexandru Ioan Cuza a făcut primul pas important pe drumul spre înfăptuirea statului național unitar român.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Primăria Brașov a semnat ultimul contract de finanțare din exercițiul financiar al Uniunii Europene 2014-2020
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.