28 de accidente rutiere, soldate cu 11 morți și 31 de răniți grav, pe drumurile Țării Făgărașului, în 2018

28 de accidente rutiere, soldate cu 11 morți și 31 de răniți grav, pe drumurile Țării Făgărașului, în 2018

Depășiri neregulamentare, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de trafic sunt printre principalele cauze pentru producerea accidentelor rutiere grave pe drumurile din Țara Făgărașului.

Potrivit bilanțului realizat de polițiștii Biroului Rutier Făgăraș, în anul 2018 s-au înregistrat 28 de accidente grave, în ușoară creștere față de anul 2017, când bilanțul arăta 23 de accidente grave.

În urma acestor evenimente rutiere, 11 persoane au decedat, iar 31 au suferit leziuni grave. Cele mai multe tragedii au avut loc pe DN1, în zona Perșani – Ucea.

„În urma analizei desfășurate, ca urmare a încheierii anului 2018, am constat faptul și am ajuns la concluzia că pe parcursul acestui an, pe Drumul Național 1, drum care tranzitează zona Făgăraș, am înregistrat un număr de 28 de accidente grave, soldate din nefericire cu 11 morți și 31 de răniți grav. Ca și cauze generatoare a acestor evenimente rutiere putem concluziona că sunt: viteza neadaptată la condițiile de drum, având în vedere configurația Drumului Național 1, depășiri neregulamentare, cât și disciplina pietonilor și neacordare de prioritate acestora“, a declarat, pentru fagarasultau.ro, comisarul șef , Daniel Trâmbițaș, șeful Biroului Rutier Făgăraș.

Tot în anul care s-a încheiat, Poliția Rutieră Făgăraș a înregistrat pe raza de acțiune 44 de accidente ușoare cu 53 de răniți ușor, în scădere față de anul 2017.

Alte articole:   Record de persoane depistate pozitiv la COVID 19, în ultimele 24 de ore: 1.415, dintre care 42 la Brașov

În vederea reducerii accidentelor rutiere, polițiștii făgărășeni au aplicat 4.344 de contravenții, majoritatea pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut 626 de permise (pentru viteză, depășiri neregulamentare, neacordare de prioritate pietonilor).

De asemenea, Poliția Rutieră Făgăraș a înregistrat 98 de infracțiuni la regulile rutiere (conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis, autoturisme neînmatriculate etc.). În ceea ce îi privește pe pietoni, au fost aplicate 188 de sancțiuni pentru traversarea neregulamentară.

Pentru reducerea riscului rutier, șeful Biroului Rutier Făgăraș, dă câteva indicații conducătorilor auto.

„Recomandăm participanților la trafic să folosească drumul public în condiții legale, să adapteze viteza la condițiile de drum, să țină cont de recomandările polițiștilor rutieri, să nu se angajeze în manevre care ar putea duce la victimizarea acestora“, a spus mai spus comisar șef, Daniel Trâmbițaș.

Polițiștii făgărășeni vor desfășura în continuare activități specifice, pentru a reduce victimizarea pe drumurile publice, atât pe DN1, cât și în zona Municipiului Făgăraș și zona de arondare.

Alte articole:   Accident rutier cu o victimă, pe DN13!

 

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate