blog-logo

Scandal la Spitalul de Pediatrie Brașov

Scandal la Spitalul de Pediatrie Brașov

O femeie a reclamat faptul că a fost internată cu bebelușul ei la Spitalul de Pediatrie dn Brașov într-o încăpere cu pereţi mucegăiţi și  încălzită cu un radiator. Conducerea unităţii medicale recunoaşte că în cameră nu erau condiţii pentru un nou-născut, dar spațiul era în amenajare, numai că femeia a ținut morțiș să stea singură în cameră și nu a vrut să stea pe salon unde erau internați și alți copii, unde condițiile de spitalizare sunt fără probleme.

Ulterior, femeia a filmat condițiile din rezerva improvizată șia dat publicității imaginile.

„M-au dus în secţie, într-o cameră în care erau doar pătuţuri pentru bebeluşi. Mai era un bebeluş şi scaune. Şi am zis: Bun, domnule, dar eu unde stau? (…) M-au dus într-o rezervă. Acolo era mucegai. Am înţeles că deasupra camerei respective este o terasă şi de câte ori plouă, se topeşte zăpadă, curge apă în cameră, iar peretele este praf”, a povestit femeia.

Potrivit acesteia, rezerva a fost încălzită cu un calorifer electric, dat de reprezentanţii spitalului, însă, susţine ea, „de câte ori ieşeam (…), cineva îmi scotea caloriferul, că e prea cald”.

Alte articole:   Jurnal de artizan - Gravură manuală pe sticlă cu artista brașoveancă Astrid Bata

Cum camera era pe colţ, a fost frig, a mai spus spus braşoveanca, astfel că a trebuit să aducă de acasă halate şi lucruri călduroase pentru a le pune la perete.

„Nu ştiu ce e acolo, eu magazie aş face-o. Eu pot să înţeleg nişte condiţii care nu sunt de cinci stele, dar acelea nu erau condiţii”, a mai spus mama nou-născutului.

Femeia mai susţine că ar fi vrut să meargă la o clinică privată, însă copilul este prea mic şi cei de la privat nu primesc bebeluşi.

În camera cu mucegai a stat trei nopţi şi patru zile.

„Dacă aş fi avut posibilitate să merg la privat, să plătesc, nu m-ar fi interesat (…), dar la Braşov, la privat, nu-l primeşte nimeni şi trebuie să merg acolo. Atunci mă interesează, nu este normal aşa ceva”, a punctat mama copilului.

Conducerea Spitalului Clinic de Copii din Braşov recunoaşte că femeia a fost internată într-o cameră în care nu erau condiţii pentru un nou-născut, dar spune că mama copilului a cerut să stea singură într-o cameră „că nu vrea să plece de aici cu boli şi microbi” şi i s-a spus că există o rezervă care este improprie.

„I s-a explicat la internare că nu sunt rezerve. Mămica a refuzat să fie internată cu copilul într-un salon. În saloane sunt mai mulţi copii cu mămici. Mămica a zis că ea nu stă în salon cu nimeni. Pe secţie, nu există decât această rezervă, care a început să fie amenajată de o fundaţie, dar rezerva este la capătul acoperişului şi pentru că este vremea aceasta, apar infiltraţiile”, a explicat Monica Săbăduşi, manager al Spitalului de Copii, citată de Mediafax.

Sursa citată a subliniat că în acea cameră nu a mai fost nimeni internat vreodată.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Lege nouă: evazioniștii scapă de închisoare

De altfel, managerul spitalului a precizat că „mamei i s-a explicat că există amenajat spaţiul, dar nu este funcţional şi nu internează pe nimeni acolo. Mămica a zis că pe ea n-o interesează, pe ea acolo s-o interneze (…) Dacă este în amenajare, acolo este curat, dar nu este funcţional spaţiul”.

În cameră, personalul spitalului i-a adus femeii un calorifer electric, pentru a avea o temperatură optimă.

În ceea ce priveşte condiţiile de pe secţia de nou-născuţi, Monica Săbăduşi a susţinut că acestea „sunt normale, nu sunt de lux”.

Monica Săbăduşi a spus că secţia de Copii este plină din cauza valului de boli respiratorii.

„Până în trei ani, internăm copiii cu mămici şi dacă avem pat, le oferim un pat, dacă nu, stau pe scaune. (…) Mămica a stat singură, în condiţiile în care am înţeles că secţia a fost arhiplină şi mămicile stăteau şi în picioare cu copiii”.

Alte articole:   4,53 la mie, incidența la nivelul județului. La Comăna s-a ajuns la 16,5 la mie!

Pe de altă parte, managerul spitalului a precizat că secţia de nou-născuţi este una din cele trei care nu a beneficiat până acum de lucrări de reparaţii capitale. Secţia de nou-născuţi este însă pe lista de investiţii în acest an.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate